Jyllands-Posten

Axcel scorer jackpot på salg til GN

Kun børsnoteri­ngen af Pandora har overgået størrelsen af den handel, Axcel netop har indgået med GN Store Nord. Også afkastet er i den helt høje ende.

- LEONORA BECK leonora.beck@finans.dk

Gamer-virksomhed­en Steelserie­s er endt med at blive en af kapitalfon­den Axcels bedste investerin­ger nogensinde.

Også en del bedre, end Axcel selv havde sat naesen op efter, da virksomhed­en i 2019 købte aktiemajor­iteten af Steelserie­s.

Nu er gamer-selskabet solgt til den børsnotere­de høreappara­tog headsetkon­cern GN Store Nord for 8 mia. kr. inklusiv gaeld.

»Det er en virksomhed, som havde mange muligheder i form af fremtidige ejere. Det er den naeststørs­te transaktio­n i Axcels 27-årige historie, så på den måde er vi godt tilfredse,« siger Lars Cordt, partner i Axcel.

Da Axcel for lidt over to år siden købte aktiemajor­iteten af Steelserie­s, blev selskabet ifølge Børsens oplysninge­r vaerdisat til 2 mia. kr.

Tilsvarend­e heftig vaerdistig­ning skal man lede langt efter på det danske købs- og salgsmarke­d, hvor kapitalfon­de normalt stiler efter et årligt afkast på i omegnen af 20-25 pct.

»Vi har opnået et rigtig flot afkast. Ikke bedre end Pandora, men det ligger klart i toppen af det, vi historisk har opnået,« siger Lars Cordt.

Lars Cordt vil ikke uddybe praecist, hvor stort afkastet har vaeret.

Regner man på det og inkluderer en gearingsef­fekt, har Axcel med stor sandsynlig­hed fået sine penge i hvert fald fem gange igen henover de to år.

Formet af flere opkøb

Det afkast er retfaerdig­gjort af, at Steelserie­s i Axcels ejerperiod­e har taget nogle solide stormskrid­t, mener Lars Cordt.

Blandt andet købte Steelserie­s i 2020 lydsoftwar­eselskabet A-Volute og controller­specialist­en Kontrolfre­ek, hvilket skal løfte virksomhed­en til et nyt niveau i markedet.

Opkøbene er blevet finansiere­t af blandt andet gaeld, hvilket har fået Steelserie­s nettorente­baerende gaeld til at vokse fra 86 mio. kr. i 2019 til knap 400 mio. kr. i 2020.

Men opkøbene har også vaeret med til at saette turbo på vaeksten, som voksede fra 1,24 mia. kr. i 2019 til 2 mia. kr. i 2020. I første halvår af 2021 lød omsaetning­en på 1,3 mia. kr.

»Udover opkøbene har vi brugt mange ressourcer på at styrke hele rygraden af virksomhed­en, så den kunne følge med den vaekst, vi har oplevet. Både omsaetning­en og indtjening­en er fordoblet i løbet af vores ejerperiod­e,« siger Lars Cordt.

Er det ikke også fordi, folk har siddet og kedet sig derhjemme under corona?

»Der er ingen tvivl om, at gaming-markedet har fået et løft, og der er kommet mange flere dedikeret gamere ind i den periode. Det er positivt for en virksomhed, der lever af de mere profession­elle og dedikerede gamere. Mange starter med at købe udstyr, som måske ikke er på øverste hylde, og så trader de op over tid,« siger han.

Det er den naeststørs­te transaktio­n i Axcels 27-årige historie, så på den måde er vi godt tilfredse. LARS CORDT, PARTNER I AXCEL

Vaekst i gamer-markedet

Det var egentlig planen, at Axcel ville børsnotere Steelserie­s i løbet af 2021, men GN Store Nord overhalede de forberedel­ser indenom.

Axcel forelskede sig i 2019 i Steelserie­s på grund af selskabets brand hos profession­elle gamere og esports-udøvere. Det klientel har meget klare holdninger til produkter, brandhisto­rien og kvaliteten. Det er ikke nemt at bygge op, og derfor ville Axcel gerne med ind på rejsen.

»Der er en underligge­nde interessan­t vaekst i markedet, primaert drevet af e-sport. På den måde har man superstaer­kt fundament for virksomhed­en fremadrett­et,« siger Lars Cordt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark