Jyllands-Posten

»Vi har brugt kampene på at blive staerkere«

Aarhus United har tabt fem af de første seks kampe i kvindeliga­en. Traener Heine Eriksen mener dog, at der stadig er mulighed for, at klubben ender i slutspille­t.

- AMANDA NYGAARD FRISK amanda.nygaard.frisk@jp.dk

Kvindeliga­en er godt i gang, men Aarhus United er ikke kommet optimalt fra start.

Det har tabt fem af seks kampe, og klubben ligger naestsidst i ligaen med kun to point ned til den direkte nedrykning­splads. Alligevel er traener Heine Eriksen fortrøstni­ngsfuld.

»Selve pointudbyt­tet er ikke blaendende, men vi har mødt hold, som vi må forvente ender i toppen af ligaen, når den engang bliver gjort op om et halvt års tid. Nu kommer vi jo ind i en anden fase, hvor vi kommer til at spille mod klubber og hold som Horsens og Randers, som vi sammenlign­er os selv lidt mere med,« siger han.

Heine Eriksens mandskab har blandt andet tabt til

Odense, Viborg, NykøbingFa­lster og København. De to sidstnaevn­te vandt Aarhus United over i sidste saeson, men nederlagen­e i år skyldes, at modstander­ne er blevet staerkere.

»De har fået betydelig større bredde på holdene, og det gør, at de er i stand til at skifte ud uden overhovede­t at miste niveau. Hvis vi går et år tilbage, må man sige, at disse topklubber var rigtig staerke på deres startsyver, men når de begyndte at skifte, så havde vi nogle muligheder, og det var det, der gav os nogle sejre.«

Det bliver svaert, det er vi godt klar over. Vi har syv kampe tilbage i første halvdel, og der har vi et håb om, at vi kan hente måske tre eller fire sejre i de kommende kampe. HEINE ERIKSEN, TRAENER, AARHUS UNITED

Var forberedt

Det overrasker ikke traeneren, at begyndelse­n af saesonen ikke er gået godt. Da holdet så kampprogra­mmet, var det bevidst om, at de første kampe ville blive en udfordring. Fokus har derfor vaeret at bruge de første kampe på at udvikle deres spil med fem nye spillere i truppen.

»Spillemaes­sigt er vi meget tilfredse med saesonen, men vi ville gerne have haft et point mere. Vi er lykkedes med at få integreret de nye folk på holdet, og det bliver vigtigt i den naeste fase. Vi har brugt kampene på at blive staerkere og ruste os til de kampe, der kommer. Vi er blevet markant staerkere fra første runde og frem til sjette runde. I anden halvdel er vi måske så staerke, at vi kan tage point fra de staerkeste klubber.«

Trods den hårde start har traeneren ikke opgivet, at Aarhus United kan komme med i slutspille­t, men det vil kraeve, at de kaemper sig fem pladser op på pointliste­n.

»Der er en fornuftig mulighed, men det ligger ikke lige til højrebenet, for der er mange klubber, som har ambitioner om at komme i slutspille­t og kommer til at kaempe om ottendepla­dsen, som giver adgang. Det bliver svaert, det er vi godt klar over. Vi har syv kampe tilbage i første halvdel, og der har vi et håb om, at vi kan hente måske tre eller fire sejre i de kommende kampe.«

Nu er der pause i ligakampen­e, og den skal bruges på de spillere, der ikke er til traening med ungdomslan­dsholdet eller det svenske udviklings­landshold:

»Vi skal have en del fokus på individuel og fysisk traening. Om en uge begynder vi at forberede os på de videre turnerings­kampe«.

 ?? ?? Aarhus United-traener Heine Eriksen taler med Thea Stankiewic­z, som er en af de nye spillere. Foto: Joachim Ladefoged
Aarhus United-traener Heine Eriksen taler med Thea Stankiewic­z, som er en af de nye spillere. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark