Jyllands-Posten

Den »filterfrie« Joakim Maehle har vaeret nødt til at stoppe op midt i et vildt år

I løbet af det seneste år har Joakim Maehle debuteret på landsholde­t, skiftet til en topklub i Italien og oplevet sit gennembrud under EM. Indimellem har han dog også vaeret nødt til at håndtere svaere perioder med hjaelp fra familien.

- JESPER HAUE HANSEN VITUS JUUL KJELDSTEEN jesper.h.hansen@jp.dk sport@jp.dk

Det har vaeret umuligt at overse Joakim Maehle, hvis man har overvaeret en landskamp i løbet af det seneste år.

Den mørkhårede fyr har tonset op og ned ad sidelinjen, siden han fik sin debut på det danske herrelands­hold i fodbold for et år siden. Og det er ikke kun backens antrit, der er foregået i et højt tempo siden da:

»Jeg er skiftet til en topfireklu­b i Italien, jeg har deltaget i min første slutrunde for Danmark, og jeg har fået nogle store oplevelser sammen med landsholde­t. Det har vaeret et år med fuld knald på, så man lige en gang imellem må rykke ind til siden … Det er en del af gamet. Det kan ikke bare flyve afsted i overhaling­ssporet hele vejen.«

I modsaetnin­g til aktionerne inde på banen foregår det roligt og afdaempet, når den 24-årige nordjyde taler. Således også mens Joakim Maehle forsøger at forklare, hvorfor karrieren pludselig er bremset op med flere kampe som reserve hos Serie Aklubben Atalanta i løbet af den seneste måned.

»Det er noget, jeg har prøvet før, helt tilbage fra ungdommen i Aalborg. Det er ikke verdens undergang at skulle starte på baenken. Specielt ikke når man har en italiensk, tysk og hollandsk landsholds­spiller på de samme pladser som én selv. Heldigvis har jeg også en god familie og kaereste, som jeg kan dele alt med – også i de svaere perioder.«

Skulle sunde sig efter EM

Joakim Maehle brugte også sin familie til at håndtere alle oplevelser­ne, da han vendte hjem fra sommerens EMslutrund­e. Han var det naermeste øjenvidne, da Christian Eriksen kollapsede under åbningskam­pen mod Finland.

Siden da rejste han sig sammen med resten af holdet og blev fremhaevet som en af turneringe­ns bedste spillere.

»Det kraevede lige lidt tid at sunde sig efter den EM-slutrunde med alt det, vi havde vaeret igennem. Det var lidt svaerere end forventet at vende tilbage efter ferien. Nogle gange kan de negative tanker godt true med at overskygge de positive. Dér har min familie hjulpet mig med at huske på alt det gode, som både jeg og holdet har vaeret igennem,« siger Joakim Maehle.

På landsholde­t har han formået at fortsaette EMformen med et mål mod Skotland og en solid praestatio­n mod Israel i VMkvalifik­ationen.

»Han er bare en fornøjelse at arbejde med. En fuldstaend­ig aerlig fodboldspi­ller, der brager løs og giver alt, hvad han er. Han er en af dem, der går til kanten hver gang. Han giver alt og går aldrig i stå. Han har virkelig sat et kaempe aftryk på vores spil, siden han fik debut for et år siden,« siger landstraen­er Kasper Hjulmand og fortsaette­r:

»Han er et filterfrit menneske med en personligh­ed, der kan klare meget – også når folk er hårde ved ham. Og så har han bare så mange højintense meter i sig,« siger landstraen­eren med et stort smil.

Bragede igennem

Gennembrud­det havde vaeret undervejs i et stykke tid, da Joakim Maehle bragede ind i danskernes bevidsthed under sommerens slutrunde.

»Han kom ind på Wembley mod England for et år siden, hvor han gjorde det godt efter vores forsøg med Robert Skov på venstrebac­ken. Mod Østrig slog han for alvor igennem, og hans forår var også rigtig godt i Atalanta. Som wingback kan han bruge sine offensive kvaliteter og føle sig fri til at angribe. Og så har han bare fundet noget sammen med Damsgaard og Delaney, der fungerer virkelig godt i venstresid­en,« siger Kasper Hjulmand.

Trioens samarbejde har en stor del af aeren for, at Danmark nu kan kvalificer­e sig til VM med to sejre i de naeste kampe mod Moldova og Østrig. Hvis det skal lykkes, bliver det formentlig med et vaesentlig­t bidrag fra den mørkhårede fyr på venstrekan­ten. Også selv om Joakim Maehle har skullet bearbejde en måned, hvor han har siddet mere på baenken end vaeret i aktion for Atalanta.

Baenkplads­en vil formentlig undre dem, der har overvaeret en landskamp i løbet af de seneste år. Da Joakim Maehle bliver foreholdt den påstand, smiler han afvaebnend­e og svarer roligt:

»Det er jo anderledes at spille for klubben. Først og fremmest har jeg en anden rolle, og det er også en anden spillestil. Selvfølgel­ig ville jeg gerne tage den form med, jeg har haft på landsholde­t. Men nogle gange må man bare arbejde ekstra hårdt for tingene. Det er det, jeg prøver på at gøre nu.«

Han er et filterfrit menneske med en personligh­ed, der kan klare meget – også når folk er hårde ved ham. KASPER HJULMAND, TRAENER FOR DET DANSKE HERRELANDS­HOLD I FODBOLD

 ?? ?? Joakim Maehle til traening med landsholde­t. Forsvarssp­illeren fik landsholds­debut den 5. september 2020.
Foto: Thomas Sjørup
Joakim Maehle til traening med landsholde­t. Forsvarssp­illeren fik landsholds­debut den 5. september 2020. Foto: Thomas Sjørup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark