Jyllands-Posten

Mindet om bøvlede kampe øger motivation­en

Danmark skal op mod den slags modstand, der har skabt problemer midt i en ellers suveraen kvalifikat­ion.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Måske var det skuffelsen over at have misset EM 2016, som Pierre-Emile Højbjerg huskede i et kort glimt. Eller suget i maven inden de afgørende kampe mod Irland, da pladsen til VM 2018 og EM 2020 blev sikret.

I hvert fald smilede landsholds­profilen skaevt, da han skulle gøre status over forskellen på den slags taette afgørelser og den situation, som fodboldher­rerne befandt sig i på en solrig torsdag formiddag, dagen inden afrejsen til Moldova.

»Det har vaeret en af de lidt mere overskueli­ge kvalifikat­ioner. Men det betyder ikke, at det er slut endnu,« sagde Pierre-Emile Højbjerg.

Tottenham-spilleren vedkendte, at minderne om de bøvlede kvalifikat­ioner øger motivation­en for at gøre arbejdet faerdigt, når Danmark kan kvalificer­e sig til VM allerede i den tredjesids­te kvalifikat­ionskamp mod Østrig tirsdag aften i Parken.

»Det der med at skubbe afgørelsen til sidste dag kan vaere nervepirre­nde. Når man står til slutrunden, vaegter det ikke højest, hvordan man har kvalificer­et sig. Men indtil da er det vigtigt at gøre tingene på den rigtige måde.«

Vil jagte sensation

Det kraever i første omgang en sejr lørdag aften over Moldova.

Landstraen­er Kasper Hjulmand forventer dog i højere grad, at kampbilled­et kommer til at minde om udekampen mod Faerøerne for en måned siden, hvor Danmark scorede sejrsmålet kort før tid.

»Vi møder igen et hold, der vil stå meget langt tilbage på banen,« siger landstraen­eren.

Derfor har landsholde­t i de seneste dage traenet den samme skabelon igen og igen – et direkte angreb, der skal sende en dansk back eller kantspille­r uden om en kompakt bagkaede. Hvis missionen lykkes, venter der en stor mulighed for at undgå en af de nervepirre­nde aftener, som Højbjerg og co. let kan genkalde sig mange år efter.

»Det betyder virkelig meget, hvis vi ikke er tvunget til at rejse til Skotland og vinde den sidste kamp. Og at kunne gøre det faerdigt inde i Parken … det er jo en drøm,« siger Kasper Hjulmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark