Jyllands-Posten

Der er mad nok

-

Verden har ikke et overskud af fødevarer. Det skal vi huske i det her. Så det har ikke vaeret en del af vores dagsorden, siger Søren Pape til avisen den 6/10 om en eventuel nedskaerin­g af den enorme danske husdyrprod­uktion.

Søren Pape gentager her en gammel løgn om, at der er ikke er mad nok i verden, og at Danmark derfor kan og skal bidrage med flere fødevarer. Ifølge FN er der mad nok, men det kniber med fordelinge­n.

Lad mig minde om, at den danske kornproduk­tion udgør 0,05 promille af verdens samlede produktion, og at danske bønder med yderligere import af tonsvis af husdyrfode­r producerer ca. 30 mio. kubikmeter gylle, stank, ammoniak, forurenet grundvand, ødelagte søer, fjorde og vandløb m.v.

Og ja, nogle få letfordaer­velige og usunde animalske fødevarer, som mestendels saelges til velhavende, overvaegti­ge forbrugere i udlandet. Madspildet er p.t. oppe på 30 pct.

At holde hånden under den enorme, subsidiere­de danske produktion af kød, aeg og maelk hjaelper ikke de sultende i verden.

Det er snarere en hån imod de mennesker, der rent faktisk ikke har nok at spise til sig selv og deres børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark