Jyllands-Posten

Statsminis­ter blaeser på abortmodst­and

-

Statsminis­teren kalder i sin åbningstal­e til kamp for kvinders ret til frihed og lighed, både herhjemme og ude i verden.

Endnu en gang beskrives fri adgang til abort som en forudsaetn­ing for disse vaerdier på linje med frihed fra modbydelig­heder som vold og undertrykk­else.

Men med det velkendte retoriske greb at parkere abortmodst­and som kvindeunde­rtrykkelse undgår statsminis­teren behaendigt at tage abortspørg­smålet og modstander­e af abort alvorligt.

Et helt legitimt spørgsmål mangler at blive besvaret: Hvorfor tilregnes vaerdier som frihed og lighed ikke det menneske, der ikke er født?

Men også selve dogmet om, at abort er en garant imod kvindeunde­rtrykkelse, burde udfordres.

Når den fri abort skal sikre, at kvinder får adgang til uddannelse og job, så er det jo, fordi man har opgivet at kaempe for, at gravide og kvinder med børn kan opnå disse rettighede­r.

Er det noget at vaere stolt af? Eller hvad med de kvinder, der lever som sexslaver, uden at nogen opdager det, fordi de bliver ”hjulpet” af med forbrydels­ens frugter af deres undertrykk­ere med en let adgang til abort?

Den fri aborts ligegyldig­hed over for barnet har gjort det let at undertrykk­e gravide kvinder – også langt ind i en dansk sammenhaen­g.

Et retfaerdig­t samfunds kamp for frihed og lighed må gaelde alle, også den gravide kvinde og også det barn, der bliver til uden at vaere planlagt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark