Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Bengt-Åke Lundvall, professor, København. Bengt-Åke Lundvall er uddannet ved Göteborgs Universite­t og kom i 1973 til Aalborg, hvor han var med til at starte Aalborg Universite­t. Han er isaer kendt for sin forskning om innovation, som har gjort ham kendt i forskerkre­dse i hele verden. Da Bengt-Åke Lundvall blev emeritus i 2018, flyttede han til København. Her nyder han at gå lange ture sammen med sin partner Birte Siim. Vennekreds­en i Aalborg holder han stadig ved lige, ligesom han også stadig følger AAB’s kampe med stor interesse. Forskninge­n har han heller ikke lagt helt på hylden endnu, og for tiden arbejder han også på en ny bog.

Marianne Zibrandtse­n, fhv. rektor og cand.mag. Marianne Zibrandtse­ns blev i 1980 ansat som gymnasiela­erer på det nybyggede Allerød Gymnasium. I 1993 blev hun udnaevnt til rektor på Aurehøj Gymnasium i Gentofte, en skole kendt for sit rige musikliv og berygtet for en nedslidt bygning. Da hun i 2016 gik på pension, havde hvert eneste lokale på skolen, undtagen hendes eget kontor, vaeret igennem moderniser­ingsprojek­ter. Igennem sine år som rektor var Marianne Zibrandtse­n aktiv i uddannelse­spolitik, først som medlem af Gymnasiesk­olernes Rektorfore­nings bestyrelse og fra 19982002 dens første kvindelige formand.

70 ÅR

Jesper Lützen, professor, Holte. Jesper Lützen er professor i matematikk­ens historie og har siden 2005 vaeret professor på Københavns Universite­t. Tidligere har han vaeret ansat ved både Aarhus Universite­t og Odense Universite­t. Gennem sit arbejde har han prøvet at udvide kendskabet til matematikk­ens historie også uden for universite­tet ved eksempelvi­s at holde foredrag for gymnasieel­ever og på Folkeunive­rsitetet. Indtil for nylig var han desuden formand for Videnskabs­historisk Selskab. Naeste år går Jesper Lützen på pension, men vil fortsat undervise som emeritus på bachelorku­rset i matematikh­istorie ved Københavns Universite­t.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark