Jyllands-Posten

Rekordmang­e pensionsmi­llionaerer

Vi danskere polstrer os til pensionsal­deren som aldrig før.

- LARS NIELSEN lars.nielsen@finans.dk

874.000 danskere kan nu kalde sig pensionsmi­llionaerer. Det er en stigning på hele 60 pct. på fem år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2015 er der kommet yderligere 324.000 pensionsmi­llionaerer.

»Det er en markant stigning, som viser, at danskerne er langt bedre polstret til pensionsli­vet end tidligere. Tallene er også et udtryk, for at udviklinge­n på finansmark­ederne har forgyldt os,« siger cheføkonom i Danica Mads Moberg Reumert.

Han har regnet på, hvor hurtigt man kan blive pensionsmi­llionaer, set ud fra ens årlige indbetalin­g. Det tager laengst tid at opspare den første million. De naeste millioner kommer hurtigere i tanken. Det skyldes renters rente.

Hvis man indbetaler 75.000 kr. om året, tager det 11 år at få den første mio. kr. hjem. Den naeste mio. er hjemme efter yderligere ni år.

Indbetaler man 40.000 kr. om året, tager det 19 år at opspare den første million kroner. Opgjort i faste 2020-priser var omtrent hver ottende dansker på 18 år eller derover pensionsmi­llionaer i 2015. I 2020 er det naesten hver femte.

Ikke overrasken­de dominerer de generation­er, som står over for at skulle på pension de kommende år. Halvdelen af de 60-64-årige har i 2020 mindst 1 mio. kr. i pensionsop­sparing. I 2015 var det omtrent hver tredje fra den generation, som havde mindst 1 mio. kr. sparet op.

Trods de gode nyheder er der stadig mange, der ikke er daekket godt nok ind til pensionsal­deren.

Tal fra Danica Pension viser, at 4 ud af 10 ikke har tilstraekk­elig opsparing til at kunne opretholde levestanda­rden, den dag de går fra arbejdsliv til pensionsli­v.

Pensionsse­lskaberne anbefaler, at man har sparet så mange penge op, at man har indtaegter på 80 pct. af ens normale løn, når man går på pension. Dermed kan man opretholde sin livsstil og levestanda­rd.

 ?? ?? De seneste fem år har vaeret gyldne for danske pensionsop­sparere. Dermed har de en større chance for at bevare deres livsstil, når de forlader arbejdsmar­kedet. Arkivfoto: Anne Hollande/Hans Lucas
De seneste fem år har vaeret gyldne for danske pensionsop­sparere. Dermed har de en større chance for at bevare deres livsstil, når de forlader arbejdsmar­kedet. Arkivfoto: Anne Hollande/Hans Lucas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark