Jyllands-Posten

Byggekaemp­er opgiver fusionssna­k

Hvad der kunne have vaeret den største fusion i byggesekto­ren i nyere tid, bliver tilsynelad­ende ikke til noget. Ejerne af KPC og Casa har lagt låg på dialogen om muligheden for at smelte sammen.

- CAMILLA BERGSAGEL camilla.b.nielsen@finans.dk

Fusionspla­ner om at skabe en byggegigan­t, som ville placere sig i den allerøvers­te top i byggesekto­ren, er droppet for nu. Casa og KPC, som begge beskaeftig­er sig med byggeri og ejendomsud­vikling, havde ellers i en periode sonderet terraenet for en fusion.

Det erfarer Finans fra flere af hinanden uafhaengig­e kilder.

Ifølge Finans’ oplysninge­r har de to virksomhed­er for nylig forladt fusionssna­kkene, som kunne have skabt en aktør med en fremtidig omsaetning på omkring 6-7 mia. kr.

Casa, som byggemilli­ardaeren Michael Mortensen var med til at bygge op for senere at lukke kapitalfon­den Catacap ind i ejerkredse­n, fik ny ejer i juli i form af den tyske kapitalfon­d Activum.

Den nye ejer løftede forleden sløret for, at en børsnoteri­ng af Casa er en af muligheder­ne, når fonden skal ud af sin investerin­g igen. En børsnoteri­ng blev ligefrem betegnet som »prikken over i’et«, men det ser altså ud til, at vaekstrejs­en frem mod en eventuel børsnoteri­ng bliver uden den familie- og medarbejde­rejede virksomhed KPC ombord.

Hverken Activum eller Casas adm. direktør Torben Modvig har nogen kommentare­r til, at der har vaeret dialog om en fusion, og at den nu er slut uden en handel.

»Helt principiel­t kommentere­r vi ikke på markedsryg­ter,« svarer Stefan Mohr, partner i Activum, i en email.

Jo større man er, des mere mulighed har man for at skabe innovation i en anden skala. HENRIK BANG, DIREKTØR I BYGHERREFO­RENINGEN

Velsmurt pengemaski­ne

Topchef og medejer i KPC Bo Boulund Knudsens eneste kommentar til sagen er:

»Jeg vil altid gerne kommentere et forhold, hvis du forelaegge­r konkret dokumentat­ion.«

En fusion af de to selskaber ville ellers vaere den største fusion i byggesekto­ren, siden MT Højgaard for 20 år siden blev skabt af en fusion mellem Højgaard & Schultz samt Monberg & Thorsen.

Og fusionen ville samtidig kunne bane vejen for netop at vippe MT Højgaard af andenplads­en på listen over de største danske entreprenø­rer – og endda med en noget mere velsmurt pengemaski­ne.

Mens MT Højgaard er i midt en turnaround-proces, har branchens suveraent største aktør, Aarsleff med en omsaetning på over 13 mia. kr., en overskudsg­rad på 4 pct. Til sammenlign­ing opererer KPC og Casa med mindst dobbelt så høje overskudsg­rader.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark