Jyllands-Posten

Hun udlever den frankofile drøm som selvstaend­ig i Paris

At bo og arbejde i Paris er som at vaere på en evig rejse, mener den 46-årige Charlotte Prehnum. Som organisati­onspsykolo­g har den frankofile dansker skabt sig en ideel tilvaerels­e i Paris.

- HENRIK MALMGREEN finans@finans.dk

Lige nu er der ingen tegn i hverken sol, måne eller stjerner på, at Charlotte Prehnum vender hjem til Danmark for bestandig. Helt kan hun dog ikke undvaere sit hjemland, og som mange andre udlandsdan­skere maerker hun isaer hjemveen omkring Sankt Hans.

Til daglig har hun dog en spaendende karriere som selvstaend­ig coach og erhvervsps­ykolog i Paris, hvor hun har boet sammen med sin mand af tysk/schweizisk afstamning gennem de seneste 15 år.

»Jeg har altid elsket Frankrig i almindelig­hed og Paris i saerdelesh­ed,« siger Charlotte Prehnum.

I 1999 forlod hun Danmark for at studere et semester i netop Paris. Hun troede, at hun bare skulle vaere afsted i et halvt år, men indtil videre har livet uden for Danmarks graenser varet 22 år. Opholdet blev nemlig forlaenget og endte med en praktikpla­ds i Unescos hovedsaede.

Det førte hende videre til Bangkok, hvor hun skrev speciale og fandt sit første job gennem sit netvaerk – en spaendende stilling som organisati­onspsykolo­g i et amerikansk HR-konsulentf­irma, hvor hun rejste rundt mellem Pfizers kontorer i hele Asien og coachede deres ledere.

Jobbet bragte Charlotte Prehnum til mere end en halv snes lande, blandt andre Australien, Pakistan og Indien, og den chance havde hun naeppe fået, hvis hun havde vaeret hjemme i Danmark, vurderer hun.

»Sådan et ansvar som coach for topchefer i verdens dengang største farmaceuti­ske firma får man nok kun som nyuddannet, hvis man rejser ud,« siger Charlotte Prehnum og tilføjer, at hun ikke blev ansat direkte, men først var på prøve i Singapore, hvor de holdt et fem dages lederkursu­s for Pfizer.

»Jeg blev kastet ud på det dybe vand og fik på intet tidspunkt feedback i de fem dage, hvor jeg var i gang sammen med ledergrupp­en alle døgnets vågne timer,« forklarer Charlotte Prehnum.

De største som kunder

Det viste sig, at chefen ville stresstest­e hendes robusthed. I flyet hjem til Bangkok spurgte hun forsigtigt, hvordan han syntes, at det var gået, og med et stort smil trak han en flybillet til Seoul frem af inderlomme­n. Det var i forbindels­e med en opgave ugen efter, og så vidste Charlotte Prehnum, at hun var ansat.

Efter fire spaendende år i Asien med Bangkok som base valgte hun og manden imidlertid at flytte tilbage til Europa og bosaette sig i Paris. Her var hun så heldig at få Frankrigs dengang største virksomhed, olieselska­bet Total, Frankrigs største bank, Société Générale, samt OECD’s hovedkonto­r som sine primaere kunder. Da Total overtog Maersk Oil i 2017, holdt hun en raekke oplaeg for HR-topchefern­e om Danmark og dansk arbejdskul­tur.

»Det var sjovt at skulle forklare, hvad danskhed egentlig går ud på, og grunden til, at jeg fik opgaven, var dels min danske baggrund, dels fordi jeg havde arbejdet med firmaet gennem flere år og kendte kulturen i Total rigtigt

Det var sjovt at skulle forklare, hvad danskhed egentlig går ud på. CHARLOTTE PREHNUM

 ?? ?? I Paris har Charlotte Prehnum fundet sin helt rigtige er der ikke meget, der plads, og efter 22 år som tyder på, at hun vender udlandsdan­sker, heraf de 15 i Paris, hjem til Danmark for bestandig.
Foto: Privat
I Paris har Charlotte Prehnum fundet sin helt rigtige er der ikke meget, der plads, og efter 22 år som tyder på, at hun vender udlandsdan­sker, heraf de 15 i Paris, hjem til Danmark for bestandig. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark