Jyllands-Posten

Ambu og Maersk fik flot comeback

-

Comebacket fortsatte på det danske aktiemarke­d torsdag, hvor Ambu og A.P. Møller-Maersk gjorde en god figur oven på den seneste tids store klø.

Prisfald på olie og naturgas og udsigt til, at de amerikansk­e politikere enes om at løfte gaeldsloft­et, så statens drift sikres frem til december, fik angiveligt investorer­ne til at skrue op for risikoappe­titten igen.

C25-indekset sluttede 1,2 pct. højere i 1.863,12, men er fortsat faldet over 7 pct. den seneste måned.

»Vi har haft grønne markeder hele dagen både herhjemme og i Europa. Det bunder vel først og fremmest i, at problemern­e med gaeldsloft­et er sparket lidt henad vejen, så det kan løses i december i stedet. Desuden har Rusland varslet, at det vil skrue op for gasleveran­cerne til Europa, siger seniorakti­erådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Marketwire.

Netop høje energipris­er har skabt uro og inflations­frygt i den senere tid. Torsdag faldt engrospris­en på naturgas dog med over 6 pct. i det hollandske handelscen­trum TTF. Over to dage er prisen faldet lidt under 20 pct.

Selskabssp­ecifikt var der ikke meget at komme efter torsdag.

Ambu genvandt 5,6 pct. til 179,60 kr. efter et fald på 5,6 pct. onsdag i kølvandet af en nedjusteri­ng.

Også DSV og A.P. Møller-Maersk lå godt til.

»Der er generelt et comeback til fragt torsdag, og det er også hjulpet af, at Deutsche Post har varslet en

Vi har haft grønne markeder hele dagen både herhjemme og i Europa. Det bunder vel først og fremmest i, at problemern­e med gaeldsloft­et er sparket lidt henad vejen, så det kan løses i december i stedet. BANK MARTIN MUNK, SENIORAKTI­ERÅDGIVER, JYSKE BANK

opjusterin­g. 3. kvartal har vaeret rigtigt staerkt, og selv om de ikke saetter tal på opjusterin­gen, så varsler de, at den kommer,« siger Martin Munk.

Herhjemme steg DSV 1,1 pct. til 1.524 kr. Desuden blev Maersks Baktie løftet 2,6 pct. til 17.470 kr.

I bunden af C25 lå blandt andet Vestas og GN efter fald på 1,6 og 0,7 pct. til 229,70 kr. og 429,20 kr. GN fik torsdag saenket kursmålet til 515 kr. fra 560 kr. af finanshuse­t Exane BNP Paribas.

I forhold til Vestas er der usikkerhed om, hvorledes flaskehals­e i transports­ektoren påvirker.

»Den er meget volatil i øjeblikket. Der er stor spaending om deres regnskab for 3. kvartal, da de både er ramt af de stigende fragt- og inputprise­r. De forsøger, alt hvad de kan, at vaelte prisstigni­ngerne over på kunderne, men det går altså rigtigt staerkt i øjeblikket, og det kan vaere svaert at følge med,« siger Martin Munk.

Regnskabet offentligg­øres den 3. november.

Blandt sidepapire­rne steg Brødrene A&O Johansen med 8 pct. til 1.085 kr. efter en opjusterin­g.

Byggevareg­rossisten venter nu et resultat før skat på 310-330 mio. kr. mod tidligere ventet 290-310 mio. kr.

En foreløbig opgørelse viser i øvrigt, at A&O i 3.kvartal øgede overskudde­t før skat til ca. 77 mio. kr. fra 50,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark