Jyllands-Posten

Det danske boligmarke­d indtager topplaceri­ng i EU

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Det danske boligmarke­d har udviklet sig meget vildere end i det meste af Europa. Faktisk er husprisern­e steget så meget, at Danmark indtager en topplaceri­ng, når man måler prisudvikl­ingen i årets 2. kvartal.

Det viser nye tal fra Eurostat, der er den europaeisk­e pendant til Danmarks Statistik.

I 2. kvartal lå husprisern­e i Danmark 15,6 pct. over niveauet i samme periode i 2020. Danmark ligger ikke kun over EU-snittet, men indtager en andenplads på listen. Kun i Estland er husprisern­e med en stigning på 16,1 pct. løbet fra de danske prisstigni­nger.

»Det er ikke en sølvmedalj­e, vi bør vaere entydigt glade for, da de stigende boligprise­r kan gøre boligmarke­det mere usikkert i de kommende år,« skriver Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkono­m i Nordea Kredit, i en kommentar.

Det er 3. kvartal i traek, at Danmark indtager en andenplads på den kvartalsvi­se liste over største prisstigni­nger i EU. De to foregående gange er det Luxembourg, der har indtaget førsteplad­sen.

»På nuvaerende tidspunkt mener vi ikke, at boligprise­rne er overvurder­ede på landsplan, men der er lommer i markedet, hvor priserne er steget fra et allerede højt niveau, og hvor vi godt kan vaere en lille smule bekymrede for fremtiden, ikke mindst med udsigt til den kommende boligskatt­ereform. Det er saerligt de dyre ejerlejlig­heder, vi taenker på her,« lyder det fra Lise Nytoft Bergmann.

Ifølge Eurostat steg priserne i gennemsnit med 7,3 pct. i EU i forhold til året inden, og det er den højeste stigning siden 3. kvartal 2007.

»Naesten alle lande i Europa har oplevet stor interesse for at købe ejerbolig under pandemien, men i Danmark har interessen vaeret enorm, og det ses også i priserne, der er steget langt mere i Danmark end i de lande, vi plejer at sammenlign­e os selv med,« skriver Lise Nytoft Bergmann, med henvisning til at priserne ifølge Eurostat i 2. kvartal er steget med 10,9 pct. i Sverige, 10,3 pct. i Norge og 10,9 pct. i Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark