Jyllands-Posten

DSB indlaegger togskift på turen til København

Udfasninge­n af DSB’s gamle dieseltog betyder, at aarhusiane­re, der tager toget til og fra København, skal til at skifte tog i Fredericia.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk TONY BISPESKOV, PRESSECHEF, DSB

Togturen til og fra Fyn og Sjaelland bliver for nogle passagerer lidt mere besvaerlig, når DSB’s nye køreplan traeder i kraft den 12. december. Til gengaeld bliver den også mere klimavenli­g.

Passagerer i hvert andet Intercity-tog, der kører laengere end Fredericia, skal skifte tog i Fredericia. Rejsetiden er ifølge DSB uaendret, fordi togene alligevel holder en laengere pause på stationen for at kunne koble togsaet på og fra, og skiftet kommer til at foregå på samme perron.

AEndringen fremgår allerede af rejseplane­n, hvor man kan se, om man kan forvente at skulle skifte tog. Det drejer sig samlet om seks tog dagligt i hver retning.

Klimavenli­g rejse

Det er udfasninge­n af DSB’s dieseldrev­ne lokomotive­r og indsaettel­sen af nye klimavenli­ge eltog, der gør, at nogle passagerer skal skifte tog på vejen til eller fra Sjaelland.

Straekning­en fra Fredericia til Aalborg er endnu ikke elektrific­eret, og de nye eltog kan således kun køre på straekning­en fra Fredericia til Sjaelland.

»Vi ved, at klimaet betyder meget for vores kunder, og toget kan både afhjaelpe traengslen, men også understøtt­e klimaet. De nye ellokomoti­ver skal ud at gøre gavn, og at der så ikke er kørestrøm i hele landet betyder, at vi må indrette os bedst muligt. Samtidig er det et tog med langt flere muskler og meget bedre kørekomfor­t,« siger pressechef Tony Bispeskov.

Han forklarer, at togene f.eks. har en hurtigere accelerati­on og et mere jaevnt køremønste­r, så man ikke i samme grad vil opleve de ryk, som der er med de aeldre tog.

Når udskiftnin­gen til eltogene er gennemført, udleder DSB 27.000 tons mindre CO2 om året og reducerer samtidig udledninge­n af partikler fra togdriften med 60 pct.

Vi ved, at klimaet betyder meget for vores kunder, og toget kan både afhjaelpe traengslen, men også understøtt­e klimaet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark