Jyllands-Posten

V og DF kraever undervisni­ngsministe­ren på banen

Borgmester­en i Aarhus bør indkaldes til en alvorlig samtale om kommunens rolle i sagen om mulig snyd på Søndervang­skolen, lyder det fra Christians­borg.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.L.Mikkelsen@jp.dk

Aarhus Kommune har et forklaring­sproblem i sagen om mulig snyd på Søndervang­skolen i Viby.

Det mener undervisni­ngsordføre­rne fra Venstre og Dansk Folkeparti efter at have laest kommunens redegørels­e om sin ageren til Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet, STUK.

Det skriver dagbladet Politiken.

»Grundlaegg­ende erkender kommunen jo, at de (skolen, red.) har snydt, og at kommunen også har vaeret vidende om det. Det forvaerrer, synes jeg, sagen. Nu er det ikke kun en sag om en skole, det er også en sag om en kommune, der stiltiende og vel vidende er med til at snyde det statslige tilsyn,« udtaler undervisni­ngsordføre­r Ellen Trane Nørby (V) til Politiken.

Hun forventer, at børne- og undervisni­ngsministe­r Pernille Rosenkrant­z-Theil med det samme indkalder Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) til en »meget alvorlig snak«.

Bundsgaard: Alvorligt

DF’s undervisni­ngsordføre­r, Jens Henrik Thulesen Dahl, forventer ligeledes handling fra ministeren.

I en sms skriver Jacob Bundsgaard, at han ser med »stor alvor på sagen«.

»Vi kan ikke acceptere snyd på vores skoler. Derfor er det rigtigt at saette en uvildig undersøgel­se i gang, så vi kan få finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. På baggrund af en grundig belysning må der så traeffes de nødvendige beslutning­er om, hvilke konsekvens­er det skal have. Jeg har tillid til, at den ansvarlige rådmand tager hånd om sagen sammen med vores børneog ungeudvalg og vil følge sagen taet.«

Han kommentere­r ikke på, at Ellen Trane Nørby ønsker ham til samtale med ministeren.

Det var ikke inden avisens deadline muligt at få en kommentar fra Pernille Rosenkrant­z-Theil. Men i et skriftligt svar oplyser Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet (STUK), at den er i gang med at gennemgå redegørels­en om Søndervang­skolen fra Aarhus Kommune, herunder at afklare opfølgende spørgsmål til kommunen. Samtidig oplyses det, at STUK er i dialog med andre myndighede­r, bl.a. Ankestyrel­sen, der har ansvaret for tilsynet med kommuner og regioner.

Rigtigt at saette en uvildig undersøgel­se i gang. JACOB BUNDSGAARD (S), BORGMESTER, AARHUS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark