Jyllands-Posten

Vild Audi i produktion

Hele 570 hk på baghjulene

-

I en tid, som er praeget af elbiler og grønne tanker, er der stadig plads til en sportsvogn af den klassiske skole.

Det mener folkene hos Audi, som netop har lanceret en ny topversion af den strømlined­e R8, der byder på en opgraderet 5,2 liters V10-motor, som nu har 570 hk, og udelukkend­e byder på baghjulstr­aek.

De mange kraefter kraever en sikker hånd for at tøjle i bilen, hvor Audis quattro-firehjulst­raek ellers har vaeret en sikker understøtt­ende faktor.

Audi lover dog, at det vil vaere muligt at lave kontroller­ede drifts. Det skyldes bl.a. en speciel opsat undervogn med mekanisk ”limited slip”-differenti­ale og en ESC, som tillader føreren at gå lige nøjagtigt til graensen. Kraefterne overføres med 245/30/R20-daek foran og 305/ 30/R20-daek agterude i bilen, der har en topfart på politisk ukorrekte 329 km/t.

Inden døre er der helt naturligt skabt ren racerstemn­ing med sportssaed­er i modellen, der forventes at blive brugt til trackdays. Det er en type modeller, som bilfabrikk­erne i stadigt stigende grad saetter i produktion.

Her holdes vaegten nede med stor brug af kulfiberde­le på de to modeller, der vejer cirka 1.600 og 1.700 kg.

Den heftige model håndbygges på Audis ”Böllinger Höfe”-fabrik, hvor Audi-sportsvogn­en LMS GT4 også produceres. Priserne starter fra omkring 1 mio. kr. før afgift.

R8 V10 performanc­e RWD, som modellen hedder, fås både somcoupé og Spyder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark