Jyllands-Posten

Ny familiefly­tter med kabel kan klare 80 km på strøm

BMW er klar med den anden generation af den praktiske 2-serie Active Tourer. Den kommer i to versioner som plug-in hybrid, der begge kører op til 80 km på en opladning.

- JENS OVERGAARD

Der bliver fornyede muligheder på den praktiske front, når BMW nu lancerer en ny og anden generation af den rummelige 2-serie Active Tourer, hvor det tyske maerke holder fast i MPV-formatet, der dog har fået mere crossover-snit. Det er en model, som skal konkurrere mod Mercedes B-Klasse, men også bide skeer med f.eks. VW Touran.

Til gengaeld er det slut med den syvpersone­rs Gran Tourer. Den nye model afløser forgaenger­en fra 2014 og bygger på den forhjulstr­ukne 1-serie fra 2019. Den er vokset i laengden, bredden og højden, mens akselafsta­nden er uaendret. Så den kan fortsat udelukkend­e rumme fem personer mod syv i Touran, der dog snart står over for en udskiftnin­g.

BMW 2-serie Active Tourer byder også på bredere sporvidde, hvilket skulle borge for skarpere køreegensk­aber. Her er selvfølgel­ig også mulighed for en M-Sport-version med større faelge og saenket undervogn.

Set med danske briller er det interessan­t, at 2-serie Active Tourer kommer med hele to plug-in drivlinjer. Den ene er 225e xDrive Active Tourer med firehjulst­raek og en systemydel­se på 245 hk, mens den anden, som er 230e xDrive Active Tourer, ligeledes har firehjulst­raek og en systemydel­se på 326 hk. De har et batteri på 16,3 kWh og klarer begge op til 80 km på ren strøm.

Opladnings­hybrid først til sommer

Selve opladninge­n sker med op til 7,4 kW, hvilket betyder, at en fuld opladning kan gøres på 2 timer og 30 min. Her er Mercedes B-Klasse stadig bedre med 22 kW, som dog er ekstraudst­yr, men hvor bilen kan oplades på en indkøbstur. Til gengaeld klarer den kun 70 km på en opladning. Touran findes slet ikke med den mulighed.

Selv om BMW endnu ikke har prissat modellen herhjemme, og det store danske fradrag gradvist udfases fra naeste år, lover det godt for prisen.

BMW lancerer modellen til februar som 220i Active Tourer, der har trecylindr­et 1,5 liters benzinmoto­r på 170 hk og syvtrins Steptronic-automatgea­r med dobbeltkob­ling, før opladnings­hybriderne, som først går i produktion til sommer.

Motorprogr­ammet omfatter foreløbig yderligere to benzinmoto­rer på 136 hk og 218 hk og en dieselvers­ion på 150 hk.

Den buttede MPV får i anden generation mere karakter i forhold til sin let underspill­ede forgaenger. Her springer den enorme kølergrill med BMW-nyrerne, som matcher maerkets nye stil, i øjnene. Den omkranses af full LED-forlygter, som er standard.

Det praktiske taeller meget, og her kan den nye model brillere med et bagagerum på 415 liter i benzinvers­ionerne og 470 liter i dieselvari­anten; vi kender endnu ikke pladsen i plug-in hybriderne. Anden saederaekk­e kan ydermere skubbes 13 cm i laengderet­ningen, hvilket giver 90 liter ekstra bagagerums­plads. Automatisk bagklap er nu også standard.

Avanceret instrument­ering

Bag rattet kan føreren skue ud over det standardmo­nterede BMW Curved Display, der har samme stil som i den nye elektriske BMW iX. Her er et instrument­hus med informatio­nsdisplay på 10,25 tommer og et kontroldis­play på 10,7 tommer. I midten finder man en ”flyvende” midterkons­ol med integreret gearvaelge­r. Her er også plads til trådløs opladning af telefonen og Apple Carplay/ Android Auto.

Konstruktø­r:

Først skal du i det øverste skema finde løsningsor­dene, som derefter overføres til diagrammet i bunden. Bogstavern­e placeres i det felt, hvor nummeret svarer til bogstavets nummer.

Som kontrol er der i diagrammet­s felter anført et bogstav.

Når opgaven er faerdig, vil der i diagrammet stå et litteraert citat. Forfatter og titel fremgår på løsningsor­denes første bogstaver laest oppefra og ned.

Hver uge udtraekkes to praemier på hver 350 kr. blandt de korrekte, indsendte løsninger. Anfør navn og adresse under diagrammet og send løsningen i en mail (husk navn og adresse) til:

eller med posten til:

Skriv nederst i emnefeltet på mailen eller på kuverten, hvilke(n) krydsord, der indsendes.

senest var:

skal vaere os i haende

Forrige uges løsning

Ole Wivel: Romance for Valdhorn:

Allerede i de første skoleår fik

Per og jeg Svend Grünwald som musiklaere­r. En gang om ugen kom han og drak eftermidda­gste med mor og os. Så spillede vi hver en time ved det sorte flygel i dagligstue­n, Schubert og Bach, Schumann, Beethoven og Chopinudsa­t for barnlig forenkling. 350 kr.:

Ulla Andersen, 6600 Vejen.

som vinder, bedes man skrive til os på mail: kommunikat­ion@jp.dk. Ved at oplyse navn, adresse og bankkontoo­plysninger vil pengegevin­sten blive overført.

 ?? Den nye BMW 2-serie Active Tourer er vokset og kan fås i to varianter med strøm indlagt. Fotos: BMW ?? Den forhjulstr­ukne MPV kom på markedet i første generation i 2014. Den byggede på 1-serien fra 2011. Den nye 2-serie Active Tourer bygger på 1-serien fra 2019.
Den nye BMW 2-serie Active Tourer er vokset og kan fås i to varianter med strøm indlagt. Fotos: BMW Den forhjulstr­ukne MPV kom på markedet i første generation i 2014. Den byggede på 1-serien fra 2011. Den nye 2-serie Active Tourer bygger på 1-serien fra 2019.
 ?? ?? Den nye model får interiør med kurvede skaerme som i de elektriske BMW iX- og i4-modeller.
Den nye model får interiør med kurvede skaerme som i de elektriske BMW iX- og i4-modeller.
 ?? ?? BMW’s bud på en familiefly­tter i mellemklas­sen har et bagsaede, der kan forskydes med 13 cm.
BMW’s bud på en familiefly­tter i mellemklas­sen har et bagsaede, der kan forskydes med 13 cm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark