Jyllands-Posten

Ilden braender igen i Antonsen

Efter OL-skuffelsen har Anders Antonsen taget de første skridt mod indfrielse­n af sit olympiske løfte.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Det var nogle opsigtsvae­kkende minutter. For at undgå krampe rystede Anders Antonsen alle sine lemmer. Mens han drak en masse vand og rettede på sit pandebånd, sitrede hans krop og sind af tydelig urolighed.

Det var i slutningen af juli i et presseområ­de i en badmintona­rena i Tokyo. Anders Antonsen var hverken vred eller frustreret over sit OL-exit, lod han tilhørerne forstå, nej, foruden den umiddelbar­e tomhed efter den fejlslagne mission var han primaert opsat på revanche. Og gerne så hurtigt som muligt.

Midt i egen utilpashed talte den 24-årige ketsjerstj­erne dog med overrasken­de klarhed og vision.

»Hele oplevelsen har selvfølgel­ig vaeret sjov, men jeg har ikke vaeret her for at bytte pins på akkrediter­ingerne eller mingle med andre udøvere, selv om det selvfølgel­ig har vaeret hyggeligt og sjovt. Jeg har vaeret her for at vinde, og det har jeg ikke gjort, så den er tung,« sagde Anders Antonsen.

»Jeg vinder i 2024,« tilføjede han og forlod de taendte mikrofoner.

To måneder senere har Antonsen taget de første skridt mod indfrielse­n af sit løfte om OL-guld i Paris. I den forgangne uge vandt han begge sine kampe ved Sudirman Cup i Finland, og ganske symbolsk besejrede han sin olympiske kvartfinal­ebøddel, indonesisk­e Anthony Ginting, i to problemfri­e saet.

»Det tyder på, at jeg er et godt sted. Jeg føler mig fit for fight, godt spillende og utrolig sulten efter at komme videre fra OL. Jeg vil gerne hente nogle titler det naeste par måneder. Da OLnederlag­et

 ?? ?? Anders Antonsen er nummer tre på verdensran­glisten i herresingl­e. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Anders Antonsen er nummer tre på verdensran­glisten i herresingl­e. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark