Jyllands-Posten

Kvalificer­ede tvivlere efterlyses

-

Jeg er inderlig traet af ”vi-de-gode”, dem, der altid har de rigtige meninger og altid er på den rigtige side. Nu er det (igen) åbenbaret, at det omfatter naesten alle danske journalist­er. Og det er givetvis det, der gør aviserne så kedelige og forudsigel­ige.

Jeg har f.eks. holdt JyllandsPo­sten naesten uafbrudt i et halvt århundrede, men det er efterhånde­n kun et par klummeskri­benter, den ene konservati­v, den anden kulturel, der på kvalificer­et vis stritter lidt ud og får lov at brede sig i deres klummer, som redaktione­n på forskellig vis markerer ikke daekker avisens synspunkte­r. De ses angiveligt i lederartik­lerne, men de er som regel ret forudsigel­ige. Politisk markerer lederne sig rituelt mod den øjeblikkel­ige regering, men da alle større røde og blå partier slås om de samme vaelgere, er der jo ikke så stor forskel på dem endda, og markeringe­rne er derfor ret tandløse.

Al reportage om sociale forhold, sundhedsva­esen, indvandrin­g, EU, klima m.m. kan man naesten forudsige indholdet af, når man har set emnet. Det opvejer et par journalist­iske kup om f.eks. fejl i brystskann­ingerne på et hospital ikke. Selvfølgel­ig skal den slags afdaekkes, men det er vel ikke mere, end man kan forvente?

Det kunne måske taenkes, at det er derfor, den trykte presses laesere bliver faerre og faerre.

Den almindelig­e skadefryd over balladen om MeToo blandt De Radikale kunne tyde på, at det ikke kun er mig, der er så traet af ”vide-gode”. Kvalificer­ede tvivlere efterlyses.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark