Jyllands-Posten

Efter rekordregn­skab: Anders Holch Povlsen forsvarer fyringer

Anders Holch Povlsen trimmede butikken og forberedte Bestseller på det vaerste, da corona ramte. Det viser sig nu i regnskabsb­øgerne med rekordindt­jening. Samtidig er der snart lige så mange medarbejde­re i koncernen, som før krisen ramte.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN sife@finans.dk

Der lød ramaskrig fra flere sider, da Anders Holch Povlsen i marts sidste år fyrede 750 af medarbejde­rne i landets største modekoncer­n, Bestseller.

Baggrunden og begrundels­en for fyringerne var den coronapand­emi, som lukkede samfund og dermed også butikker verden over og satte Bestseller­s forretning­smodel under massivt pres.

I dag – godt 18 måneder senere – ligner det rettidig omhu fra Anders Holch Povlsen at skaere sin forretning til. Selskabet har netop offentligg­jort rekordregn­skab med et resultat før skat på 4,6 mia. kr. af en omsaetning på 26,4 mia. kr.

Samtidig er antallet af medarbejde­re ved at vaere tilbage på samme niveau, som før coronapand­emien ramte verden, og en fyreseddel ramte 750 Bestseller-medarbejde­re.

»Da coronakris­en ramte os, prøvede vi at vaere meget rettidige og påpasselig­e, i forhold til hvad der kunne ramme os, hvor alvorligt det kunne blive, og hvor laenge det ville vare. Vi gjorde os klar til det vaerste, og det var det helt rigtige at gøre. Det gjorde, at vi kunne agere,« siger Anders Holch Povlsen, som både har titel af ejer og adm. direktør i Bestseller.

Anders Holch Povlsen understreg­er, at der ligger en holdindsat­s bag Bestseller­s comeback, og at coronakris­en har laert ham og organisati­onen, at de kunne stå op og kaempe, da det så svaerest ud, og pengene fossede ud af kassen.

»Det er ikke dårligt at have en mere trimmet organisati­on og nogle mere trimmede omkostning­er,« siger han.

En digital naerhed

Et af de områder, som er accelerere­t under coronakris­en, er den digitale omstilling. Anders Holch Povlsen har talt om digitalise­ringens muligheder flere år og lang tid før de fleste, og selv om Bestseller var godt på vej med digitale løsninger, har coronakris­en mere eller mindre tvunget digitale løsninger igennem.

Ifølge nye tal udgør salg via onlinekana­ler 42 pct. af Bestseller­s samlede omsaetning, men måske endnu vigtigere er de digitale platforme i Bestseller­s B2B-forretning styrket.

»Vi har i mere end 25 år forsøgt at vaere på forkant og afprøve nye ting for ikke kun at have en fysisk naerhed til markedet, men også have en digital naerhed,« siger Anders Holch Povlsen og fortsaette­r:

»Det er ikke noget nyt og stort, men det er en af de ting, vi er taknemmeli­ge over: at vi har styrket vores partnerska­ber og relationer til både kunder og leverandør­er og skabt en digital naerhed. De føler sig mere som en del af Bestseller, og vi bliver en mere integreret og større del af deres forretning,« lyder det fra Anders Holch Povlsen.

I en tid med stor usikkerhed handler det om at skabe relationer til sine samarbejds­partnere, og de relationer bygger man ifølge Anders Holch Povlsen bedst op på digitale platforme, hvor kunder nemt og hurtigt kan servicere sig selv. Samtidig giver digitalise­ringen også mulighed for at undgå for meget ventetid fra de pressede leverandør­er.

»En del af vores nye kollektion­er bliver digitale, for vi har ikke tid til at vente på prøverne. Der kommer ikke til at vaere et showroom pakket med en flot kollektion, men det er dejligt, for det vil gøre os endnu hurtigere og mere effektive, og jeg tror også, at vores leverandør­er vil saette pris på det,« siger Anders Holch Povlsen.

Chefen uddelegere­r

Hvor langt det digitale momentum kan bringe Bestseller, vil Anders Holch Povlsen ikke ind på. Han fokuserer på at »gøre det bedre i dag end i går« og »tage et skridt ad gangen«.

»Så må vi se, hvad det bliver til. Vi er en ambitiøs virksomhed, men vi er også ydmyge, og der er mange om buddet,« lyder det.

Anders Holch Povlsen står bag holdingsel­skabet Heartland, hvor Bestseller udgør langt den største del af omsaetning­en. Han har en estimeret formue på knap 78 mia. kr., hvilket gør ham til en af verdens 200 mest velhavende personer.

Han har med andre ord også andre forretning­saktivitet­er end Bestseller, men adspurgt direkte, om han ikke skal finde en adm. direktør i stedet for selv at stå for driften i selskabet, er svaret klart. Han er ikke faerdig med at drive Bestseller som adm. direktør.

»Nej, det er der ingen planer om. Jeg er god til at uddelegere, så mit job er ikke så svaert,« siger han.

 ?? ?? Anders Holch Povlsen er en af verdens rigeste personer og ejer modekoncer­nen Bestseller, hvor han også er adm. direktør. Foto: PR
Anders Holch Povlsen er en af verdens rigeste personer og ejer modekoncer­nen Bestseller, hvor han også er adm. direktør. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark