Jyllands-Posten

Stifteren af juicefirma­et Seimei kaempede imod konkursbes­lutning

Det er en trist og skuffet Allan Feldt, der nu giver SPG Internatio­nal skylden for det faelles firma Seimeis konkursbeg­aering.

- FREDERIKKE TRAEHOLT MICK KRISTENSEN frederikke.traeholt@jp.dk mick.kristensen@jp.dk

Det var under stor protest, da stifter-parret Allan og Mette Feldt acceptered­e konkursbeg­aeringen af deres firma

Seimei, hvor de er hovedaktio­naerer.

Ifølge Allan Feldt var det nemlig medejeren SPG Internatio­nal med Susanne Gjørup fra BR-familien i toppen, der gav Seimei dødsstødet.

»Jeg og min hustru Mette har kaempet imod denne beslutning, men kunne ikke forhindre den, da SPG også er kreditor i selskabet via et almindelig­t lån,« fortaeller han.

Konkursbeg­aeringen blev besluttet af et flertal i Seimeis bestyrelse, fortaeller Susanne Gjørup, der ikke har yderligere kommentare­r til sagen, ud over at hun er ked af, at situatione­n er endt, som den er.

»I gode dialoger«

Bestyrelse­n, der består af to personer ud over Allan og Mette Feldt og Susanne Gjørup, indgav begaeringe­n den 30. september – en beslutning, som Allan Feldt var meget utilfreds med.

»Jeg mener ikke, at det var den rigtige beslutning, da selskabet ikke var insolvent, men blot manglede likvider, og jeg var i gode dialoger med flere nye investorer,« beretter han.

I seneste regnskab fra Seimei fremgår det, at ejerkredse­n, herunder SPG Internatio­nal, for få måneder siden afgav tilkendegi­velse om at ville »bidrage med nødvendig likviditet« til fremtidige aktivitete­r i virksomhed­en, såfremt det blev nødvendigt.

Ejendomssa­lg på tale

Sådan blev det imidlertid ikke for Seimei, der nu er taget under konkursbeh­andling ved Skifterett­en i Nykøbing Falster.

Ifølge Allan Feldt kunne man have undgået at erklaere firmaet insolvent, hvis man havde forsøgt at saelge ejendomme.

»En samlet bestyrelse besluttede onsdag i sidste uge at saelge en af vores ejendomme, som stod ubelånt, men det salg naegtede SPG Internatio­nal senere samme dag at gennemføre og i stedet insistere på konkursbeg­aeringen, hvilket nu medfører store tab for vores kreditorer,« siger han.

Han tilføjer dog, at det glaeder ham, at der allerede nu er flere interesser­ede købere til virksomhed­en.

Allan Feldt tjente en formue, da han solgte kildevands­firmaet Aqua D’or. I 2014 stiftede han og hustruen, Mette Feldt, firmaet Seimei, der bl.a. står bag kildevands­og juicebrand­et Wish.

Gennem årene har Seimei haft flere store profiler i ejerkredse­n, herunder bl.a. Kohberg-brødrene Per og Jesper Fogtmann. I 2019 købte Susanne Gjørup og hendes nu afdøde mand, Peter Gjørup, sig ind i firmaet. Siden da er der skudt mere end 30 mio. kr. i Seimei, viser oplysninge­r fra cvr-registeret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark