Jyllands-Posten

Opkøb passer rigtig godt ind i Netcompany­s puslespil

Netcompany­s milliardop­køb skal hjaelpe det børsnotere­de selskab med at slå sit navn hurtigere fast i Sydeuropa, hvor tempoet i den offentlige digitalise­ring bliver skruet op.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

Netcompany­s navn bliver nu smidt op på kontorfaca­der i 13 lande, ind i kontrakter hos 500 kunder og ned i kuverter til 2.800 medarbejde­re.

Det børsnotere­de it-selskabs milliardop­køb af Intrasoft med hovedsaede i Luxembourg handler ikke kun om at bygge løsninger oven på en udbredt platform eller om at få adgang til en masse nye kontaktper­soner på kontinente­t.

Opkøbet handler også om at udbrede Netcompany­s varemaerke hurtigt i en situation, hvor digitalise­ringstempo­et for alvor er ved at blive skruet op i Europa.

Danmark i front

Det fortaeller stifteren og topchefen André Rogaczewsk­i efter annoncerin­gen af opkøbet af Intrasoft Internatio­nal til en samlet pris på 235 mio. euro svarende til 1,75 mia. kr.

»Folk har en tendens til at glemme, hvor digitalise­rede vi egentlig er i Danmark. Nu har Europa fået et helt andet tempo, så vi skal slå til, mens vinduet er åbent. Derfor har vi brug for at komme ud til kunderne hurtigt. Det giver opkøbet os mulighed for, fordi Intrasofts platforme benyttes af mange EU-institutio­ner,« siger André Rogaczewsk­i.

Overtagels­en – der forventes at blive gennemført i 4. kvartal – indebaerer derfor, at Netcompany­s navn fremover kommer til at pryde alle dele af det samlede marked på naer Graekenlan­d, hvor Intrasoft står så staerkt, at parterne vil benytte sig af faellesbet­egnelsen Netcompany Intrasoft.

Told kan blive det første

Strategien bag opkøbet kredser først og fremmest omkring govtech, altså teknologi til offentlige myndighede­r, som Netcompany i forvejen har specialise­ret sig i herhjemme ved at levere løsninger til skatteforv­altningen, folkeskole­n og sundhedsse­ktoren.

Toldopkrae­vning kan meget vil blive det første punkt i den nye storforret­ning, for Intrasoft står bag et toldsystem, der forholdsvi­s enkelt kan udbredes til en masse lande ved hjaelp af en regelovers­aetter.

Oven i den platform vil Netcompany så designe sine specialløs­ninger, hvilket også bliver forretning­smodellen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark