Jyllands-Posten

DEN GENTAGNE JAGT PÅ GERNINGSMA­NDEN

- Forsidefot­o:

og en lille smule uhyggeligt i denne udgave af JP Bøger, som forsiden nok allerede har afsløret, og ja, modellen er mig. Billederne er taget i Jyllands-Postens forladte og nu ret dystre lokaler i Viby, og det var slet ikke så uhyggeligt, som det ser ud.

JP Bøger vil gerne fejre, at krimifans fra hele landet i denne weekend samles ved den årlige krimimesse i Faengslet i Horsens. Efter et års coronapaus­e kan tusindvis af gaester igen samles for at se på, hvad der rører sig på krimifront­en, og overvaere samtaler og interviews med landets bedste krimiforfa­ttere.

Vi har derfor dedikeret den primaere del af denne uges JP Bøger til genren og saetter fokus på, hvorfor vi er så fascinered­e af forbrydels­en, at vi gang på gang kaster os over bøger, der har en gerningsma­nd og et eller flere ofre i fokus.

af en krimi i virkelighe­den måske noget unuanceret. I hvert fald beskriver journalist Michael Enggaard i sit interview med krimiforfa­tter Torben Munksgaard, hvordan den sønderjysk­e forfatter skiller sig ud fra andre krimiforfa­ttere i sin tilgang til sproget. Forfattere­n, der lørdag den 9. oktober modtager Debutantpr­isen ved krimimesse­n i Horsens for ”Digterens død” fra 2020, har netop udgivet opfølgeren, ”Diskodanse­rens død”.

»Hvor mange krimiforfa­ttere arbejder i et enkelt og kontant sprog og vil beskrive en himmel på simpel vis eller helt afholde sig fra vovestykke­t, eksperimen­terer han på siderne,« skriver Michael Enggaard, og Torben Munksgaard uddyber:

»Jeg samler på ord. Jeg elsker, når jeg støder på et ord, jeg ikke kender. Det er ligesom, når andre ser en sjaelden fugl og glaeder sig over det. Jeg laegger ordene til side og venter på en anledning til at bruge dem. Nogle ord er bare mere praecise. Derfor er de til.«

Og så kan du glaede dig til at laese om alt det, som krimiforfa­tternes karakterer saetter til livs i både fast og flydende form.

til at laese om alt det, som krimiforfa­tternes karakterer saetter til livs i både fast og flydende form. Og det er slet ikke så lidt, skriver Niels Lillelund. Han tager os med på en rejse gennem mad, mord og aedle vine, og i artiklen får vi indsigt i både Bond, Rumpole og Wimseys vaner. Niels Lillelund kan man i øvrigt også møde fysisk på krimimesse­n denne weekend, hvor han vil tale mere om det emne, der står hans hjerte naer.

God laeselyst, og god krimimesse i

Horsens.

 ?? ?? Annelise Ploug Lotte Overgaard
Annelise Ploug Lotte Overgaard
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark