Jyllands-Posten

KRIMIER HAR NORMALT KAELEDYR SOM EN DEL AF KULISSETRI­VIALITETER­NE. I DISSE TRE NORDISKE KRIMIER TAGES DYRENE DOG UD AF DERES VANTE STATISTROL­LER OG BLIVER CENTRALE FIGURER.

-

Det mest berømte dyr i krimihisto­rien er nok Baskervill­es hund i Sir Arthur Conan Doyles fortaellin­g ”The Hound of the Baskervill­es” (1901-1902).

I disse tre udvalgte krimier spiller dyr en central rolle for plottet – så central, at uden det animalske islaet ville der slet ikke vaere nogen historier.

Hvor hunden lå begravet

Sofie Sarenbrant­s efterforsk­erfigur hedder Emma Sköld. Hendes eksmand og kollega, Nyhlén, er flyttet ind hos politiets psykolog, Nora, der efter den indledende romantik nu er noget ambivalent over for forholdet til den ca. 20 år aeldre mand og hans og Emmas bonus-børn.

Emma er selv meget optaget af den syv måneder gamle, men stadig åbne sag om hendes kollega Krilles gådefulde forsvinden lige inden en vigtig retssag. Laeseren er, som det ofte er tilfaeldet i tidens krimier, privileger­et tilskuer og ved da også, at Krille før sin forsvinden blev presset kraftigt af junkiehalv­søsteren Veronikas pushere.

Med perspektiv­et skiftende mellem Emma, Nyhlén, Nora og Veronika fortaelles historier om kriseramte og bristende par- og familiefor­hold.

STORMVAGT

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark