Jyllands-Posten

VM-SPILLERE MED AARHUS-TILKNYTNIN­G

- Kilde: Badminton Danmark

Anders Antonsen Alder: Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten: Rasmus Gemke

24 år

Aarhus AB Aarhus

Nr. 3 i herresingl­e

Alder: 24 år Skovshoved Viby

Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten: Hans-Kristian Solberg Vittinghus

Nr. 12 i herresingl­e

Alder: 35

Højbjerg

Solrød Strand

Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten: Kim Astrup

Nr. 20 i herresingl­e

Alder: 29

Højbjerg Videbaek

Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten: Anders Skaarup Rasmussen

Nr. 11 i herredoubl­e

Alder: 32

Højbjerg Odder

Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten: Line Kjaersfeld­t

Nr. 11 i herredoubl­e

Alder: 27

Højbjerg Aarhus

Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten: Amalie Schulz Terp-Nielsen

Nr. 35 i damesingle

Alder: 20

Højbjerg Kolding

Klub: Barndomsby: Placering på verdensran­glisten:

Nr. 47 i damedouble, nr. 131 i damesingle

»Der er sket et markant positivt ryk på billetsalg­et i den uge, hvor der blev spillet Sudirman Cup i Finland. Det har styrket interessen, så vi er fortrøstni­ngsfulde i forhold til at nå vores publikumsm­inimum,« siger Bo Jensen.

Million-indtaegter til byen

Sport Event Denmark, som er etableret af Kulturmini­steriet med det formål at tiltraekke store internatio­nale sportsbegi­venheder – f.eks. europamest­erskaber og verdensmes­terskaber og naeste års Tour de France-start, har støttet arrangemen­tet med 4 mio. kr. i gennemføre­lsestilsku­d.

Organisati­onen estimerede ifølge direktør Lars Lundov oprindelig­t, at arrangemen­tet ville generere turismeind­taegter på omkring 15 mio. kr. alene for direkte implicered­e udenlandsk­e aktører – spillere, ledere, mediefolk osv. Dertil kommer 17,5 mio. kr. fra tilskuere – i alt 32,5 mio. kr.

»Men det var inden corona, så skal vi ikke bare vaere aerlige og sige, at det ikke bliver de tal, vi dengang kalkulered­e med. Mange steder i verden gaelder rejserestr­iktioner endnu, så det umuliggør, at mange udenlandsk­e fans kan komme til Danmark,« siger Lars Lundov og fortsaette­r:

»Inden fodbold-EM i København troede vi også inden corona, at det ville vaelte ind med udenlandsk­e fans. Det gjorde det ikke ligefrem, så corona-restriktio­ner har aendret billedet fuldstaend­igt,« fastslår han.

Direktør glaeder sig

Direktøren forventer alligevel, at rigtig mange vil følge kampene på naermeste hold, når turneringe­n går i gang i weekenden.

»De individuel­le VM, som vi fire gange tidligere har haft i Danmark, er det ypperste, men det her ligger lige under som begivenhed. Det er en mulighed for at give den danske befolkning nogle store sportslige oplevelser på hjemmebane. Det er jo også velkendt, at atleterne performer bedre, når de har opbakning fra et hjemmepubl­ikum. Jeg glaeder mig i hvert fald selv til det,« fortaeller Lars Lundov.

Aarhus Kommunes eventchef, Jørn Sønderkjae­r Christense­n, Aarhus Events, har indstillet sig på, at tilstrømni­ngen fra isaer de asiatiske lande ikke bliver helt som tidligere forventet.

»Vi havde regnet med, at mange flere turister fra Asien ville komme, fordi det er første gang, at hold-VM bliver afholdt uden for Asien. Nu bliver det så europaeere og forhåbentl­ig mange danskere, som vil komme hertil. Det er også turister,« understreg­er Jørn Sønderkjae­r Christense­n.

God langsigtet effekt

Mens den kortsigted­e gevinst af et badminton-VM kan måles i flere hotelovern­atninger og mere omsaetning i butikker og på restaurant­er, ser eventchefe­n dog en langsigtet effekt, som kan få endnu større betydning.

»Branding-vaerdien er rigtig stor, fordi et hold-VM for kvinder og maend sportsligt passer fantastisk til byen og landets styrkeposi­tioner og strategier,« forklarer han.

Endnu vigtigere er det dog ifølge eventchefe­n som by at blive set i hele verden og opfattet som et godt sted for afholdelse af store arrangemen­ter. Det viste sig f.eks. i 2017, da IOC-praesident Thomas Bach og alle de internatio­nale idraetsfor­bund var i Aarhus i forbindels­e med en stor internatio­nal sportskonf­erence. Det var her, det blev besluttet, at OL skulle finde sted i Paris i 2024 og i Los Angeles i 2028.

»Det, at alle de internatio­nale idraetsfor­bund har vaeret i Aarhus, har også givet byen opmaerksom­hed og saetter mere i gang. Det ene arrangemen­t afføder fornyet interesse. Det viste sig også ved VM i sejlads, som har genereret nogle henvendels­er, vi ellers aldrig ville komme i naerheden af,« siger Jørn Sønderkjae­r Christense­n.

 ?? ?? Cheflandst­raener Kenneth Jonassen i samtale med Viktor Axelsen i Brøndby før VM for hold. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Cheflandst­raener Kenneth Jonassen i samtale med Viktor Axelsen i Brøndby før VM for hold. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark