Jyllands-Posten

VM i badminton: Covid-19 er en hård modstander

Total BWF Thomas & Uber Cup i Aarhus den kommende uge har vaeret hårdt ramt af coronarest­riktioner. Nu håber Badminton Danmark på i bedste fald at nå op på 15.00020.000 tilskuere.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Efter flere udsaettels­er og et i perioder helt dødt billetsalg på grund af coronapand­emien gennemføre­s hold-VM i badminton, Total BWF Thomas & Uber Cup, i den kommende uge i Aarhus. Arrangøren Badminton Danmark håber på gode danske resultater i de indledende kampe, så tilskuerta­llet vil vokse fra de i øjeblikket forventede 15.000-20.000 tilskuere.

»Hvis de danske hold som forventet klarer sig igennem til de afsluttend­e kampe i den sidste weekend, kan vi forvente udsolgt til nogle af de afsluttend­e kampe. Så er det ikke urealistis­k at komme op omkring 20.000 tilskuere, som oprindelig var vores minimum for arrangemen­tet,« forklarer direktør Bo Jensen, Badminton Danmark.

Tilmeldte hold, officials, turnerings­ledelse osv. udgør samlet omkring 1.500 personer. Hvis der var udsolgt alle ni dage, ville hele arrangemen­tet kunne traekke op mod 35.000 tilskuere. Men da de indledende gruppekamp­e traditione­lt ikke spilles for fulde haller, satte Badminton Danmark oprindelig­t det beskedne mål som minimum at nå 20.000 tilskuere.

»Det var inden covid-19, og nu har eventet vaeret udskudt af flere omgange. Det har bevirket, at billetsalg­et har ligget fuldstaend­ig stille i en periode,« fortaeller Bo Jensen.

Brandingva­erdien er rigtig stor, fordi et holdVM for kvinder og maend sportsligt passer fantastisk til byen. JØRN SØNDERKJAE­R CHRISTENSE­N, EVENTCHEF, AARHUS KOMMUNE

Billetsalg­et døde

Oprindelig­t skulle badminton-VM have vaeret afholdt i maj 2020, og billetsalg­et blev indledt i oktober 2019 under Denmark Open.

»Allerede den første uge solgte vi ganske paent, ikke mindst til asiatiske kunder – Kina, Japan, Indonesien osv. Men i februar 2020 døde billetsalg­et fuldstaend­ig, og det er først for alvor kommet i gang på den anden side af sommerferi­en i år,« fortaeller Bo Jensen.

Den seneste opgørelse fra Ticketmast­er over solgte billetter har dog givet anledning til en spirende optimisme.

 ?? ?? Danske fans til Surdiman Cup i Finland i september i år. Her hepper de på aarhusians­ke Anders Antonsen. En scene, der gentager sig i den kommende uge. Foto: Mauri Ratilainen/EPA
Danske fans til Surdiman Cup i Finland i september i år. Her hepper de på aarhusians­ke Anders Antonsen. En scene, der gentager sig i den kommende uge. Foto: Mauri Ratilainen/EPA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark