Jyllands-Posten

Top-5: Det skal du opleve i Nordjyllan­d i efteråret

-

i Aalborg mulighed for at lege med kunst. Familievae­rkstedet på museet bliver forvandlet til et laboratori­um for robotkunst, hvor man kan tegne sammen med UR3-Cobot, der kan vaere kreativ sammen med mennesker.

Meningen er at skabe et faellesvae­rk med inspiratio­n fra kunstnergr­uppen Cobra.

Besøget kan kombineres med at se et af efterårets mest omtalte kunstvaerk­er, skabt af Jens Haaning.

Kunstvaerk­et skulle oprindelig have bestået af to glasrammer med en hel del pengesedle­r, der skulle illustrere, hvad vi her i Danmark tjener i forhold til kollegaer i lande, der ligner os.

Da personalet på kunstmusee­t Kunsten i Aalborg for nogle uger siden åbnede pakkerne fra kunstneren Jens Haaning, manglede noget vaesentlig­t imidlertid: en halv million kroner. Det var penge, som museet havde lånt kunstneren, og som skulle vaere en del af vaerket.

I stedet havde han skabt et nyt vaerk med titlen: ”Take the Money And Run”. Se mere på kunsten.dk.

5 På skinner i Mariager

I hjertet af naturskønn­e Himmerland er der rig mulighed for at få både hyggelige og uhyggelige oplevelser i løbet af efteråret. Mariager-Handest Veteranjer­nbane inviterer nemlig på kastanjetu­r i det gamle veterantog, hvor ruten leder dig forbi et lokalt kastanje-hotspot og tilbage igennem det smukke maleriske landskab.

Er du mere til gys og gru, kører områdets gamle damptog også en (u)hyggelig halloweent­ur, som desuden byder på både graeskarla­mper og skumfiduse­r på stationen i Handest.

Halloweent­uren finder sted den 21. oktober kl. 17.30, mens kastanjetu­ren kan opleves på udvalgte dage mellem den 17. og 24. oktober.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark