Jyllands-Posten

Vil vi nøjes med det naestbedst­e?

-

Hvad sker der, når rekrutteri­ng af nye sygeplejer­sker ikke laengere er en mulighed? Hvem skal så passe mig, når jeg bliver indlagt på sygehuset? Det er spørgsmål som man fra politisk side bør begynde at overveje, hvis man fortsaette­r med at vende det blinde øje til sygeplejer­skernes arbejdsvil­kår. Så må ledere nødt til at taenke i alternativ­e ansaettels­er så som andre faggrupper eller ufaglaerte som får en hurtig introdukti­on til at udføre basal pleje og omsorg.

Når sygeplejer­sker udøver det, som af nogle kaldes usynlig sygepleje, er det, at vi formår at vaere naervaeren­de i relationen til vores patient og de pårørende, som vi også tager os af. Vil vi som samfund give køb på sygeplejer­skernes faglighed og ansaette mennesker, hvor udøvelsen af sygepleje ikke har vaeret deres ønske eller førsteprio­ritet? Det ser umiddelbar­t sådan ud.

Og når det sker - og bare vent: det kommer til at ske - vil det yderligere laegge et pres på de sygeplejer­sker, der er tilbage i faget. Mit spørgsmål er derfor, hvilket sundhedsva­esen efterlader det samfundet med? Jeg vil i hvert fald gerne stadig modtages af en sygeplejer­ske frem for en ufaglaert, hvis jeg skal indlaegges! Vil du også?

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark