Jyllands-Posten

Ud over Rockwool

-

firmaer, i hvert fald i Norden, her i efteråret konstatere­t, at de ikke umiddelbar­t kan få leveret den stenuld, de skal bruge. Selv om fabrikkern­e kører på fuld damp, er der ikke nok til alle.

F.eks. er der sat gang i nogle usaedvanli­gt store projekter med renovering af tage, og det har betydet ventetider på leveringen af stenuld til tagbranche­n mere generelt.

Ifølge Rockwool handler det om, at efterspørg­slen voksede så pludseligt, at man ikke kunne nå at øge produktion­en tilsvarend­e. Man arbejder på højtryk for at lukke dette hul, og man forventer snart at vaere i mål, så man i praksis kan udnytte det staerke marked fuldt ud, og så det ikke bliver kapacitets­begraensni­nger hos Rockwool selv, der haemmer salgsvaeks­ten naeste år.

»Hvis markedet vokser med 10 pct., kan vi også vokse med 10 pct.,« sagde Jens Birgersson til aktieanaly­tikerne efter halvårsreg­nskabet.

Samarbejde er vigtigt

For indevaeren­de år har Rockwool ikke indregnet tab som følge af manglende leverancer af råvarer (f.eks. trae og plastic) i forventnin­gerne.

Men den aktuelle situation med ventetider er penibel for Rockwool. I princippet står man i en god position til at haeve priserne, og det kommer også i en vis grad til at ske, alene fordi råvarepris­erne er steget. Selskabets intention er at løfte priserne moderat i forhold til stigende input-priser, oplyses det.

Og hvad der end sker de kommende år, vil et taet og tillidsful­dt samarbejde med kunderne vaere afgørende, hvis det skal lykkes at overvinde diverse kapacitets­graenser og gøre den grønne omstilling til virkelighe­d.

For investorer­ne vil hvert nyt kvartalsre­gnskab de kommende år blive spaendende.

Lykkes det Rockwool at tøjle såvel kort- som langsigted­e udfordring­er, så den p.t. høje vaerdiansa­ettelse af aktien, målt i forhold til nøgletal, er berettiget? Naeste regnskab, for 3. kvartal, kommer på gaden den 24. november. 0

Hvis markedet vokser med 10 pct., kan vi også vokse med 10 pct. JENS BIRGERSSON, ADM. DIREKTØR FOR ROCKWOOL

Malaysia i lokal valuta – MYR

Malaysia i US dollars

Brasilien i lokal valuta – BRL

Brasilien i US dollars

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark