Jyllands-Posten

SpaceX er det naestmest vaerdifuld­e private selskab

-

100 milliarder dollars. Så meget er Elon Musks rumfartsse­lskab nu vaerd, efter et stort salg af aktier fra interne investorer til nye og eksisteren­de investorer i selskabet. Dermed kravler SpaceX op som det naestmest vaerdifuld­e private selskab i verden, kun overgået af det kinesiske techselska­b Bytedance, der måske er mest kendt for at vaere selskabet bag Tiktok.

Det skriver CNBC. Aktierne blev ifølge mediet solgt til 560 dollars pr. aktie, godt 33 pct. mere, end hvad de blev solgt for, da selskabet i februar rejste ny kapital fra investorer. Dengang kostede en aktie 419,99 dollars. Handlen har denne gang ikke rejst ny kapital til selskabet, da der er tale om eksisteren­de aktier.

På trods af dette, er der tale om en stor forøgelse af selskabets vaerdi, der siden februar har taget et kvantespri­ng, og er blevet godt 26 mia. dollars mere vaerd, så selskabet nu har en vaerdi på 100,3 mia. dollars, godt 645 mia. danske kr.

SpaceX er ikke et børsnotere­t selskab, og er derfor ikke offentligt ejet. I stedet er det en ukendt kreds af velhavende investorer der ejer SpaceX sammen med Elon Musk, der selv ejer en ukendt andel af selskabet.

Elon Musk indtager pt. en førsteplad­s på listen over de rigeste i verden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark