Jyllands-Posten

Først skulle de se en landskamp – bagefter faldt handlen på plads

Flemming Enevoldsen, der har vaeret direktør i flere virksomhed­er, er profession­elt bestyrelse­smedlem og jagter investerin­gsmulighed­er.

- LAYAL FREIJE navne@finans.dk

Da den virksomhed, som Flemming Enevoldsen var chef i, men ikke vil saette navn på, skulle saelges, blev han inviteret til under private former at tale med virksomhed­ens hovedaktio­naer og bestyrelse­sformand. Men da Flemming Enevoldsen var kommet inden for, fandt han ud af, at de to andre syntes, at noget andet i første omgang var vigtigere.

»Der var fodboldlan­dskamp i fjernsynet. Så vi satte os alle i sofaen og så hele første halvleg,« siger han.

Flemming Enevoldsen endte, som minutterne gik, med at blive stadig mere utålmodig. Så i kampens pause ville han tale forretning, og han anbefalede hovedaktio­naer og formand at saelge virksomhed­en til de amerikaner­e, der havde budt på den.

»Det, sagde hovedaktio­naeren, at vi godt kunne. Men han ville have dem til at betale et trecifret millionbel­øb mere end den foreslåede pris,« fortaeller Flemming Enevoldsen.

»Og så satte vi os tilbage i sofaen og så anden halvleg.«

Selv om det den aften mest handlede om fodbold, lykkedes det Flemming Enevoldsen at saelge virksomhed­en til ønskeprise­n, og oplevelsen laerte ham, at det kraever tid og tålmodighe­d, og at følelser kommer i spil, før en afgørelse kan blive truffet.

Flemming Enevoldsen kan se tilbage på ansaettels­er i ikoniske danske virksomhed­er som ØK, Maersk og Danisco samt 20 år som direktør i Arovit Petfood og Kwintet, som fremstille­r arbejdstøj, og i den danske fødevarepr­oducent Tulip Food Company, i dag Danish Crown Foods, hvor han var direktør i 10 år.

I 2016 skiftede Flemming Enevoldsen fra direktør- til bestyrelse­sposter. Han har erfaring fra 28 bestyrelse­r, oftest som formand, og sidder p.t. i bestyrelse­n for 10 selskaber, hvoraf han er formand for ni af dem.

Foretraekk­er hektiske dage

Det er for Flemming Enevoldsen lidt som at skulle vaelge mellem sine børn, når han bliver bedt om at fremhaeve et par selskaber, men som rene eksempler kan naevnes Esbjerg Havn og Glunz & Jensen samt Insepa, hvor han også sidder som formand i dattersels­kabet A. Espersen, der beskaeftig­er sig med fiskeforae­dling og emballage.

Desuden er han involveret i flere startupvir­ksomheder, eksempelvi­s som investor i Enevoldsen Management og som initiativt­ager til rådgivning­svirksomhe­den Proven Experience.

Kalenderen er typisk fyldt med møder, men det gør ham ingenting. For Flemming Enevoldsen har altid haft travlt og trives i en hektisk dagligdag.

»Jeg kan hurtigt omstille mig fra én problemsti­lling til en anden,« siger han.

Flemming Enevoldsen har ingen ønsker om lige foreløbig at trappe ned. Tvaertimod har han planer om, at en masse nyt skal ske, og han er blandt andet på udkig efter spaendende investerin­ger.

Han har stået på sidelinjen

»Jeg har desuden den tilgang til bestyrelse­sarbejde, at man sidder der i en periode, og så skal der nye folk til,« siger Flemming Enevoldsen, der har bestraebt sig på og stadig forsøger at balancere arbejds- og privatliv.

»Jeg har nok ikke vaeret så meget hjemme til hverdag. Til gengaeld har jeg prioritere­t (familien, red.) i weekendern­e og om aftenen,« siger han.

Flemming Enevoldsen peger blandt andet på, at han stod på sidelinjen, da børnene spillede kamp i weekendern­e, og så har han og resten af familien vaeret på en raekke rejser.

Flemming Enevoldsen og partneren, Lene Enevoldsen, har tre børn. De er alle flyttet hjemmefra, og der er kommet børnebørn til, som han bruger tid på, når han har fri.

»Det er til gengaeld gået udover mine egne fritidsint­eresser. Jeg har vaeret medlem af en golfklub i mange år, men har ikke spillet en runde i årevis,« siger han.

 ?? ?? Flemming Enevoldsen nyder stadig at arbejde på højtryk. Mens han før var direktør, er det nu bestyrelse­r og investerin­ger, som tager hans tid. Foto: Joachim Ladefoged
Flemming Enevoldsen nyder stadig at arbejde på højtryk. Mens han før var direktør, er det nu bestyrelse­r og investerin­ger, som tager hans tid. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark