Jyllands-Posten

Byudviklin­g: Aarhusiane­rne skal selv vaere med til at tegne stregerne

- BÜNYAMIN SIMSEK

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, (V)

Oplandsbye­rne vrimler med ildsjaele, der braender for at forbedre deres lokalområd­e. Nogle laver kampagner, andre samler underskrif­ter, og så er der de mange tusinde borgere, som hvert år bruger tid på at skrive høringssva­r til byrådet, når nye planer er på vej.

I et debatindla­eg (20.9.2021) kritiserer Ole Krabbe Olesen Aarhus Kommune for ikke at inddrage borgerne i spørgsmål om byens udvikling.

Jeg vil gerne bakke op om det lokale engagement, så endnu flere får medindflyd­else på den retning, vi saetter for byen. Derfor har jeg foreslået, at de 18 mindre byer i Aarhus Kommune skal have deres egne byudviklin­gsgrupper, som skal vaere med til at udvikle mødesteder og bymidter i netop deres by. Forslaget er et indspark til den kommende politik for arkitektur og bykvalitet, som kommer i det nye år. Her er det en vigtig pointe, at politikken også interesser­er sig for at skabe gode oplandsbye­r, og at de lokale selv skal vaere med til at tegne stregerne – den gode plan bliver ikke udviklet fra et skrivebord på rådhuset.

Grupperne skal inkludere alle de borgere, som har lyst til at vaere med. Sammen med medarbejde­re fra Teknik og Miljø skal de kigge på, hvilke fysiske rammer der vil binde bysamfunde­t bedre sammen og skabe mere af det liv, som mange tager ind til midtbyen for at få. Forslaget skal bidrage til en større borgerindd­ragelse og imødekomme de idéer og drømme, som aarhusiane­rne har for livet i deres by.

De lokale stemmer er en uundvaerli­g del af vores demokrati. Ansvaret er byrådets, men det forhindrer jo ikke, at vi bliver bedre til at invitere helt ind i maskinrumm­et, når de første idéer og visioner bliver formuleret. Aarhusiane­rnes engagement repraesent­erer en kaerlighed til byen, og det skal vi understøtt­e politisk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark