Jyllands-Posten

Mangler 10 kg for at komme til endnu et OL: »Jeg drikker en del kakaomaelk for tiden«

Windsurfer­en Laerke Buhl-Hansen jagter en ny OL-billet efter en syvendepla­ds i Tokyo. Men helt nyt udstyr kraever en anden kampvaegt.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk LAERKE BUHL-HANSEN, WINDSURFER

Der er flere fordele ved at arbejde på en efterskole, når man er OL-kandidat og sejler.

29-årige Laerke Buhl-Hansen underviser i windsurfin­g på Hou Maritime Idraetseft­erskole syd for Aarhus, og dermed får hun timer og traening på vandet, selv når hun er på arbejde.

Den anden er fordel er maden.

»Det er bestemt ikke et minus. Der er masser af god mad,« siger Laerke Buhl-Hansen.

Og ofte bliver maden serveret som buffet, så man kan gå flere gange. Det kommer

Laerke Buhl-Hansen til at udnytte i de kommende måneder. For hun arbejder ihaerdigt på at tage på i vaegt. Under OL i Tokyo i år lå hendes vaegt på 58 kg. Det var det optimale i forhold til at praestere under OL, hvor hun blev samlet nummer syv.

Men siden OL i Tokyo er der kommet en ny surfmodel på OL-programmet. RS:X, som hun sejlede på i Enoshima,

er skiftet ud med den såkaldte iQFoil, der skal benyttes i Paris i 2024.

Op at flyve

Modellen iQFoil løfter sig op fra vandet og sejler derfor hurtigere. Og der er brug for flere kilo til at ramme topfarten.

»Farten er noget højere. Det gør det sjovt og skaber en masse action,« siger Laerke Buhl-Hansen.

Den optimale vaegt for en kvindelig surfer på det nye udstyr ventes at ligge på omkring 68 kilo.

»Jeg skal tage 10 kilo på. Jeg styrketrae­ner en hel masse for at tage muskelmass­e på. Og jeg drikker en del kakaomaelk. Og hvis man taler paent med de søde damer i køkkenet, kan man nogle gange få lov til at få lidt ekstra mad uden for de normale spisetider,« siger Laerke Buhl-Hansen.

Hun har brugt de seneste to måneder på at overveje, om hun skulle fortsaette karrieren frem imod OL i Paris eller kravle permanent på land. Hvis hun kvalificer­er sig til OL i Paris, vil det vaere hendes tredje OL.

Prøve grej af

»Jeg skulle maerke efter, om motivation­en var der. Og så skulle jeg undersøge økonomien og afprøve det nye grej for at se, om det var realistisk at klare sig godt. Nu er jeg sikker i min sag. Min motivation for en ny OL-kampagne er helt i top, så nu kører jeg på med fuld fart frem imod Paris i 2024. Jeg er ikke i mål med økonomien, men den del arbejder jeg på,« siger Laerke Buhl-Hansen, der er født og opvokset i Malling ved Aarhus.

Hun traener dagligt med udgangspun­kt fra Aarhus Internatio­nale Sejlsports­center, men hun kan også finde på at trave i vandet fra standen i Hou.

I øjeblikket bruger hun meget tid på at laere at håndtere det nye udstyr. Teknikken

er noget anderledes, fordi der ikke skal pumpes helt så meget i sejlet, som det var tilfaeldet med det gamle udstyr.

»Der er en meget staerk drengegrup­pe i Danmark, som har sejlet på det nye udstyr i et par år, og dem traener jeg meget med og forsøger at suge til mig,« siger Laerke Buhl-Hansen.

I bare taeer

Hun kan ikke traene i Danmark om vinteren, da den optimale traening foregår i bare taeer og uden handsker.

»Denne vinter bliver mit fokus på det fysiske og på at tage på i vaegt, og så måske et par enkelte traeningst­ure sydpå,« siger Laerke BuhlHansen.

Planen er at fortsaette med at arbejde på efterskole­n i de kommende år.

»Det er meget fleksibelt i forhold til, at jeg ikke altid kan vaere på skolen hele tiden, hvis der er staevner,« siger Laerke Buhl-Hansen.

Der er en meget staerk drengegrup­pe i Danmark, som har sejlet på det nye udstyr i et par år, og dem traener jeg meget med og forsøger at suge til mig.

 ?? ?? Laerke Buhl-Hansen har deltaget i to OL’er og jagter nu sit tredje ved OL i Paris i 2024.
Foto: Carlos Barria/Reuters
Laerke Buhl-Hansen har deltaget i to OL’er og jagter nu sit tredje ved OL i Paris i 2024. Foto: Carlos Barria/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark