Jyllands-Posten

Danmark er taet på VM: »Vi skal spille med passion, kvalitet og power«

Det danske fodboldlan­dshold kan tirsdag sikre sig en VM-billet med en sejr over Østrig i Parken.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Euforien fra EM i sommer på dansk graes fortsaette­r for det danske fodboldlan­dshold, som efter syv sejre i syv kampe er et praecist spark fra at kvalificer­e sig til VM i Qatar naeste vinter.

»Vi mener, vi kan blive endnu bedre, der er et lag mere for os. Det er en stor motivation for os. Vi ser frem til kampen. Østrig er et staerkt hold. Vi ser det ikke som en nem kamp. De har bygget deres hold op siden 2016, og der er stadig mange spillere med fra den periode. Det bliver taet. Vi skal vaere på toppen for at vinde. Vi skal spille med passion, kvalitet og power foran vores fans. Vi giver vores bedste. Vi skal først kvalificer­e os. Der er vi ikke endnu, vi har en god position. Lad os tale om det, når det er sket. Vi er dybt fokuserede på kampen mod Østrig. Når og hvis vi kommer til VM, så snakker vi om det,« sagde landstraen­er Kasper Hjulmand på mandagens pressemøde.

Lørdag aften i Moldova vandt danskerne sikkert og solidt med 4-0, nu venter en hårdere tjans mod et østrigsk landshold, der er uden holdets bedste angriber, Marko Arnautovic, der er skadet. Ikke desto mindre har holdet en staerk stamme af spillere, der er ansat i den tyske Bundesliga.

I Østrig vandt Danmark med 4-0, da Andreas Skov Olsen i anden halvleg lavede to af de danske mål.

»Østrig var gode ved EM, de spillede lige op med Italien. De er ramt af skader, men i kampene er det de små ting, der spiller ind. De har ikke ramt den, men deres spiral er ikke nedadgåend­e. De arbejder hårdt, de har en god moral,« sagde Kasper Hjulmand.

Tirsdagens kamp i Parken er for laengst udsolgt, det samme gaelder den sidste hjemmekamp i puljen i november, når Danmark spiller mod Faerøerne. Så massiv er opbakninge­n til de bedste mandlige, danske fodboldspi­llere, der ikke bryder sig om at blive sammenlign­et med fordums helte.

»Historien og andre må sammenlign­e os med andre. Det er andre tider, andre personligh­eder, vi hyldede og hylder. Når man er i en karriere med konstante kampe, har man ikke tid til at taenke på de store perspektiv­er. Vi kan ikke fjerne fokus og taenke på at stille os tilfredse. Så mister man noget,« sagde målmand Kasper Schmeichel, hvis far var med med til at vinde EM i 1992.

Den danske målmand er blevet nomineret blandt de 10 bedste keepere i år.

»Det er en stor aere. Det er kulminatio­nen på hårdt arbejde. Jeg har vaeret stabil i mange år. Det skal handle om at skabe ro og tryghed på mit hold. Det er dejligt at blive anerkendt for det,« sagde Kasper Schmeichel.

 ?? ?? Det er dér, vi skal hen: Thomas Delaney og landsholde­t er klar til afgørende kamp tirsdag aften. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix
Det er dér, vi skal hen: Thomas Delaney og landsholde­t er klar til afgørende kamp tirsdag aften. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark