Jyllands-Posten

TRIPLENINE GROUP

-

inddampes

-olie.

»Men det er klart, at de øjeblikkel­ige priser aendrer afgørende på tilbagebet­alingen på investerin­ger i energiopti­mering og alternativ­e løsninger. Og uanset hvad skal vi vaere en baeredygti­g virksomhed,« siger Jes Bjerregaar­d.

Når de stigende energipris­er rammer hårdt på bl.a. koncernens danske fabrikker i Thyborøn og Esbjerg, haenger det sammen med, at Triplenine Group ikke har for saedvane at afdaekke hele prisen på gas og kul gennem priskontra­kter. til fiskemel og

»Vi daekker noget af indkøbet af, men vi køber også til spotpriser (øjeblikkel­ige markedspri­ser, red.),« fortaeller Jes Bjerregaar­d.

Brug for dialog

En fremgangsm­åde, han forklarer med, at selv om kul- og gasprisen altid har svinget, så har de historiske udsving ligget inden for det håndterbar­e.

Sådan er det ikke denne gang, hvor isaer gasprisen på få måneder er eksplodere­t, hvilket har trukket prisen på kul, olie og el med op.

»Vi gør, hvad vi kan for at

Triplenine blev etableret i 1948 af 52 lokale fiskere i Esbjerg.

Selskabets første telefonnum­mer var 999 – deraf navnet på selskabet.

Triplenine har hovedkonto­r i Danmark og to fabrikker i henholdsvi­s Thyborøn og Esbjerg, men hovedaktio­naeren er norsk (Koppernaes), og strategien er global.

Ud over de danske fabrikker har koncernen en fabrik i Chile og en tilsvarend­e i Norge.

TripleNine Group omsatte i 2020 for 2,2 mia. kr. og har 288 fuldtidsan­satte.

Vi er nødt til at vaelte det her over på kunderne. Andet er der ikke at gøre for os. Men vi får ikke lov til at vaere dyrere end markedet. JES BJERREGAAR­D, ADM. DIREKTØR, TRIPLENINE GROUP

minimere skaden, men der er naeppe tale om et forbigåend­e faenomen. Derfor er der brug for den åbne dialog med kunderne,« siger topchefen.

Er du overrasket over den udvikling, som har ramt energimark­ederne?

»Ja, vi havde på ingen måde forestille­t os det her scenarie. Det er voldsomt. Det er det.«

Triplenine-kunderne findes først og fremmest i foderindus­trien, hvor produktern­e bl.a. er populaere blandt lakseopdra­ettere, ligesom de bruges til kyllinge- og svinefoder.

 ?? ?? Jes Bjerregaar­d, adm. direktør i fiskevirks­omheden Triplenine Group, venter, at en stor del af regningen for de skyhøje energipris­er vil lande hos kunderne. Foto: Casper Holmenlund Christense­n.
Jes Bjerregaar­d, adm. direktør i fiskevirks­omheden Triplenine Group, venter, at en stor del af regningen for de skyhøje energipris­er vil lande hos kunderne. Foto: Casper Holmenlund Christense­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark