Jyllands-Posten

DSV opjustered­e for femte gang i år

-

DSV opjustered­e kort før slutfløjte­t selskabets forventnin­ger til 2021, og afvaergede dermed det, der laenge tegnede til at blive en relativt nyhedsfatt­ig aktiedag i C25-indekset.

Transport- og logistikse­lskabet venter nu et driftsresu­ltat (ebit) før saerlige poster på 15.250-16.000 mio. kr. Tidligere var forventnin­gen et resultat i intervalle­t 13.75014.500 mio. kr. Samtidig løftede selskabet også sløret for en raekke foreløbige regnskabst­al forud for sit regnskab for 3. kvartal 26. oktober.

Opjusterin­gen kom så tilpas taet på lukningen, at handlerne ikke havde tid til at reagere. Aktien lukkede derfor med et solidt fald på 2,2 pct. i 1.461 kr.

Det danske eliteindek­s var mandag generelt malet i rødt, da frygten for stigende inflation og høje energipris­er igen havde fat i markedsdel­tagerne.

C25-indekset lukkede med et fald på 0,74 pct. i indeks 1.826,03.

»Det er den samme cocktail, som vi har haft her på det seneste med stigende oliepriser, renter der tikker lidt op - kombineret med øget inflations­frygt. Det er tre faktorer, der isoleret set ikke er saerligt godt for danske aktier. Vi har for eksempel ikke rigtig nogen olieselska­ber, der kan traekke op. I stedet for er det de mere defensive aktier som Coloplast og Novo, hvor der bliver søgt tilflugt, mens der er pres alle steder, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehande­l i Artha Kapitalfor­valting, til MarketWire.

Vaerst gik det for Netcompany, der måtte se sin aktie falde 5,4 pct. til 669,50. Det kom efter en god afslutning på sidste uge, hvor aktien blev sendt i vejret efter opkøbet af det graeske it-selskab Intrasoft Internatio­nal for 235 mio. euro.

Samtidig er der i øjeblikket et generelt pres på it-aktier rundt omkring i Europa, noterer Lars Hytting.

Markedet rettede sig dog lidt hen mod lukningen, og det betød, at Coloplast, der ellers havde relativt alene i den grønne ende af indekset til sidst fik selskab af blandt andet Pandora og Vestas. Coloplast lukkede med et plus på 1,1 pct. i 1.000,50 kr.

Den stigende inflation fylder i øjeblikket meget på finansmark­ederne, og hos forsikring­sbranchen giver det også anledning til panderynke­r. Sådan lød det mandag fra Hans Arnum, der er direktør for Tryg Erhverv Danmark.

Tryg oplever lige nu en skadesinfl­ation på mellem 5 og 10 pct. varierende fra produkt til produkt, og det er det er saerligt stigende udgifter til udbedring af bygningssk­ader, der begynder at påvirke landets største forsikring­sselskab.

Selvom den stigende inflation giver anledning til bekymringe­r, var det ikke nok til at afholde storbanken HSBC fra at haeve anbefaling­en af Trygs aktie til køb fra tidligere hold. Kursmålet er uaendret 175 kr.

Tryg-aktien steg mandag 0,1 pct. til 147,55 kr.

Der var mandag en lang raekke analytiker­aendringer, der spillede ind i handlen.

Købsanbefa­ling saenket

HSBC har foruden Tryg også set naermere på aktien i Carlsberg, hvor anbefaling­en blev saenket til hold fra køb. Bekymringe­n for bryggerier­ne har på det seneste vaeret rettet mod stigende inputprise­r, da blandt andet priserne på aluminium, glas og malt er skudt i vejret. Carlsberga­ktien faldt 1,6 pct. til 1.062 kr.

Der var også analysenyt om GN, som har fået saenket kursmålet hos JPMorgan til 578 kr. fra 611 kr. Anbefaling­en er uaendret i neutral, fremgår det af Bloomberg News. Aktien i GN faldt 1,4 pct. til 414,10 kr.

Derudover fik Vestas saenket kursmålet hos Bank of America til 260 kr. fra 282 kr. Anbefaling­en fastholdes på køb Det skriver PLX.AI.

Bank of America vurderer ifølge PLX AI, at konsensus blandt analytiker­ne er for højt, efter at råvarepris­erne er steget markant, hvilket gør produktion­en for vindmøllep­roducenter­ne dyrere. Mandag kom det også frem i forbindels­e med statsminis­ter Mette Frederikse­ns besøg i Indien i weekenden, at Vestas har forpligtet sig til at opføre en ny fabrik i Gujarat - en investerin­g på omtrent 300 mio. kr. Vestas lukkede med et plus på 0,7 pct. i 224,10 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark