Jyllands-Posten

Højeste benzinpris nogensinde

Benzinpris­en har for nylig slået rekord, viser nye tal.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Landets bilister skal gribe dybt i pengepunge­n, når køretøjet skal tankes i disse dage. For forbrugerp­risen på benzin satte torsdag i sidste uge rekord på skyhøje 13,99 kr. og slog dermed den hidtidige rekord fra 2012. Prisrekord­en på diesel er også netop slået. Det viser tal, som brancheorg­anisatione­n Drivkraft Danmark mandag har offentligg­jort.

Søren Kristensen, cheføkonom i Sydbank, kalder det et benspaend for danske forbrugere, at det er så dyrt at tanke bilen lige nu.

»Genåbning og tårnhøj økonomisk vaekst har sendt efterspørg­slen efter olie i vejret. Det falder sammen med, at de olieproduc­erende lande samtidig nøler med at skrue op for produktion­en, og derfor er det en cocktail, som har presset olieprisen markant op. Det kan de danske forbrugere nu også maerke. Saerligt dem, der tanker bilen med benzin eller diesel,« skriver han i en kommentar.

Selv om de nye tal fra Drivkraft Danmark også viser, at benzinpris­en fredag faldt med 10 øre literen, er tiderne med prisrekord­er tilsynelad­ende ikke forbi.

I hvert fald har Circle K allerede nu sat en listepris på 14,09 kr., der gaelder tirsdag på oktan 95-benzin. Så højt har listeprise­n hos Circle K ikke vaeret oppe tidligere i de år, hvor braendstof­selskabet har ført statistik.

»De højere priser vil suge købekraft ud af forbrugern­e, og på den måde fungere som et benspaend for privatforb­ruget. Her er timingen dog ikke den vaerste, for efter pandemien har forbrugern­e uhyggeligt store opsparinge­r. Det forventer vi vil sikre braendstof nok til, at forbrugern­e på trods af stigende priser vil fortsaette med at skrue op for privatforb­ruget,« skriver Søren Kristensen, som dog mener, at de højere priser vil tage toppen af forbruget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark