Jyllands-Posten

Direktør for Landbrug & Fødevarer siger op efter intern uenighed

Adm. direktør i Landbrug & Fødevarer Anne Arhnung har opsagt sin stilling på grund af uenighed med den øverste politiske ledelse i organisati­onen.

- JAKOB MARTINI JETTE AAGAARD jakob.martini@finans.dk jette.aagaard@finans.dk

Direktøren for Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, opsiger sin stilling med omgående virkning. Det bekraefter Landbrug & Fødevarer.

Opsigelsen sker efter Finans’ afsløring af sexisme i virksomhed­en Danbred, som Landbrug & Fødevarer er majoritets­ejer af.

Ifølge en pressemedd­elelse fra Anne Ahrnung, som kun TV 2 har modtaget, skyldes opsigelsen uenighed med den øverste politiske ledelse om håndtering­en af sagen.

I pressemedd­elelsen skriver hun:

»Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelse­n af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhed­skultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implemente­re i Landbrug og Fødevarers organisati­on. (...) Der har på intet tidspunkt vaeret tvivl eller inkonsiste­ns i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have vaeret håndteret. Desvaerre har et flertal i den politisk valgte ledelse – mine arbejdsgiv­ere – ikke lyttet til mig,« skriver hun ifølge TV 2 og fortsaette­r:

»Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvens­en af i dag,« skriver Anne Arhnung i pressemedd­elelsen.

Landbrug & Fødevarer har ikke på nuvaerende tidspunkt ønsket at kommentere opsigelsen. Heller ikke formand Søren Søndergaar­d eller Anne Arhnung er vendt tilbage på vores henvendels­er.

Anne Arhnung blev sammen med bestyrelse­sformand Søren Søndergaar­d og hele sektorbest­yrelsen i L&F Griseprodu­ktion advaret om flere kraenkelse­ssager i dattersels­kabet Danbred.

Men organisati­onens ledelse fandt det i første omgang ikke nødvendigt at blande sig i Danbred-bestyrelse­ns håndtering af sagen, hvor både bestyrelse og topchef Thomas Muurmann Henriksen erkendte, at topchefen havde opført sig kraenkende over for flere kvindelige ansatte.

Dermed var Anne Arhnung med til at acceptere, at den kraenkende topchef i Danbred, Thomas Muurmann, kunne blive i jobbet.

Da Finans afdaekkede sagen den 22. september, blev Thomas Muurmann dog fyret samme dag. Få dage senere blev også hele bestyrelse­n i Danbred skiftet ud.

Formand for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaar­d har flere gange undskyldt for organisati­onens håndtering af sagen.

Der har på intet tidspunkt vaeret tvivl eller inkonsiste­ns i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have vaeret håndteret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark