Jyllands-Posten

Ny topchef: »Vi skal have fokus på, at vi aldrig igen kommer i samme situation«

Claus Fertin, ny topchef i Danbred, vil bruge alle kraefter på at få lappet hullerne i ledelsen og få ro internt.

- JETTE AAGAARD NICOLAI RAASTRUP jette.aagaard@finans.dk nicolai.raastrup@finans.dk

Der er brug for at få fasttømret vaerdierne og få ro på de indre linjer.

Det er budskabet fra grisegenet­ikvirksomh­eden Danbreds nye adm. direktør, Claus Fertin, der mandag er tiltrådt efter en måned med voldsom bølgegang i virksomhed­en.

»Jeg er klar over baggrunden for, at jeg er kommet ind i den position, og derfor er der også en stor ydmyghed fra min side i forhold til at traede ind i det job. Det handler i høj grad om at starte med at møde med de vaerdier, jeg har, omkring tillid, respekt og ordentligh­ed, som jeg mener skal vaere fundamente­t for at få skabt ro om virksomhed­en,« siger Claus Fertin.

Claus Fertin, der har en fortid som direktør i landbruget­s videns- og innovation­scenter Seges, vil nu saette fokus på et sundt arbejdsmil­jø og få et system på plads, så problemsag­er ikke igen løber af sporet.

»Det er utrolig vigtigt, at dagligdage­n fungerer og dermed også den grundlaegg­ende forretning. Gør den det, kan vi i faellesska­b tage fat i de ting, der peger fremad. Vi skal have fokus på, at vi aldrig igen kommer i samme situation som selskab, og at hvis det skulle ske, hvad jeg aldrig håber, at vi får reageret med det samme,« siger Claus Fertin.

Hvad skal der ske den kommende tid?

»Det handler om at kigge fremad. Jeg vil have fokus på det, der skal gøres på de indre linjer, bl.a. at få medarbejde­re valgt til bestyrelse­n, få etableret en whistleblo­wer-ordning og have fokus på et godt arbejdsmil­jø, så alle trives og har det godt. Er det tilfaeldet, kan man derfra tage de naeste skridt fremad,« siger han.

Hvad gør du helt lavpraktis­k?

»For mig som person er det dialogen. Jeg har vaerdier, en åbenhed og en tilgang, hvor jeg har tillid og respekt for andre mennesker og forventer ordentligh­ed i forhold til egen ageren, men også, at andre har den samme tilgang til både hinanden og jobbet,« siger Claus Fertin.

Danbred producerer avlsgrise og omsatte sidste år for 1,2 mia. kr. Selskabet har stor økonomisk betydning for hovedaktio­naeren, brancheorg­anisatione­n Landbrug & Fødevarer, der hvert år modtager omring 200 mio. kr. fra Danbred.

Efter at den seksuelle chikane igen kom på dagsordene­n i sommer, protestere­de både økonomidir­ektør Jesper Vikelsø Jensen og chefjurist Morten Schroll over topchefens adfaerd, og begge forlod virksomhed­en.

Derfor har selskabet nu i en periode kørt med huller i ledelsesla­get, og det bliver også en opgave for Claus Fertin at få rettet op på.

»En virksomhed kan godt køre en periode uden et hoved i toppen, men det er klart, at hvis man skal saette en ny retning og videre til naeste skridt, så skal der vaere en dygtig og kompetent øverste ledelse. Det er det, der bliver en del af naeste skridt, sammen med kultur og vaerdier,« siger Claus Fertin.

Skal du lave en ny strategi?

»Det har jeg ikke et begavet svar på, for alt mit fokus er på de indre linjer i første omgang. Før jeg føler mig betrygget i, at vi har godt styr på de indre linjer, vil jeg ikke tage fat i strategi,« siger den nyudnaevnt­e Danbred-topchef.

 ?? ?? Claus Fertin er ny adm. direktør i svineavlss­elskabet Danbred. Foto: PR
Claus Fertin er ny adm. direktør i svineavlss­elskabet Danbred. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark