Jyllands-Posten

TRIPLENINE GROUP

-

inddampes

-olie.

»Men det er klart, at de øjeblikkel­ige priser aendrer afgørende på tilbagebet­alingen på investerin­ger i energiopti­mering og alternativ­e løsninger. Og uanset hvad skal vi vaere en baeredygti­g virksomhed,« siger Jes Bjerregaar­d.

Når de stigende energipris­er rammer hårdt på bl.a. koncernens danske fabrikker i Thyborøn og Esbjerg, haenger det sammen med, at Triplenine Group ikke har for saedvane at afdaekke hele prisen på gas og kul gennem priskontra­kter. til fiskemel og

»Vi daekker noget af indkøbet af, men vi køber også til spotpriser (øjeblikkel­ige markedspri­ser, red.),« fortaeller Jes Bjerregaar­d.

Brug for dialog

En fremgangsm­åde, han forklarer med, at selv om kul- og gasprisen altid har svinget, så har de historiske udsving ligget inden for det håndterbar­e.

Sådan er det ikke denne gang, hvor isaer gasprisen på få måneder er eksplodere­t, hvilket har trukket prisen på kul, olie og el med op.

»Vi gør, hvad vi kan for at

Vi er nødt til at vaelte det her over på kunderne. Andet er der ikke at gøre for os. Men vi får ikke lov til at vaere dyrere end markedet. JES BJERREGAAR­D, ADM. DIREKTØR, TRIPLENINE GROUP

minimere skaden, men der er naeppe tale om et forbigåend­e faenomen. Derfor er der brug for den åbne dialog med kunderne,« siger topchefen.

Er du overrasket over den udvikling, som har ramt energimark­ederne?

»Ja, vi havde på ingen måde forestille­t os det her scenarie. Det er voldsomt. Det er det.«

Triplenine-kunderne findes først og fremmest i foderindus­trien, hvor produktern­e bl.a. er populaere blandt lakseopdra­ettere, ligesom de bruges til kyllinge- og svinefoder.

 ?? ?? Jes Bjerregaar­d, adm. direktør i fiskevirks­omheden Triplenine Group, venter, at en stor del af regningen for de skyhøje energipris­er vil lande hos kunderne. Foto: Casper Holmenlund Christense­n.
Triplenine blev etableret i 1948 af 52 lokale fiskere i Esbjerg.
Selskabets første telefonnum­mer var 999 – deraf navnet på selskabet.
Triplenine har hovedkonto­r i Danmark og to fabrikker i henholdsvi­s Thyborøn og Esbjerg, men hovedaktio­naeren er norsk (Koppernaes), og strategien er global.
Ud over de danske fabrikker har koncernen en fabrik i Chile og en tilsvarend­e i Norge.
TripleNine Group omsatte i 2020 for 2,2 mia. kr. og har 288 fuldtidsan­satte.
Jes Bjerregaar­d, adm. direktør i fiskevirks­omheden Triplenine Group, venter, at en stor del af regningen for de skyhøje energipris­er vil lande hos kunderne. Foto: Casper Holmenlund Christense­n. Triplenine blev etableret i 1948 af 52 lokale fiskere i Esbjerg. Selskabets første telefonnum­mer var 999 – deraf navnet på selskabet. Triplenine har hovedkonto­r i Danmark og to fabrikker i henholdsvi­s Thyborøn og Esbjerg, men hovedaktio­naeren er norsk (Koppernaes), og strategien er global. Ud over de danske fabrikker har koncernen en fabrik i Chile og en tilsvarend­e i Norge. TripleNine Group omsatte i 2020 for 2,2 mia. kr. og har 288 fuldtidsan­satte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark