Jyllands-Posten

Ladcykel bringer støtte ud til udsatte

-

Samarbejde: Laesset med pavillon, klapbord, sandwich, kaffe og kage triller Social Drive Out fra 18. oktober ud på en ladcykel til ensomme og socialt udsatte mennesker i Viby og omegn.

Social Drive Out vil ugentligt bringe naervaer, mad, fornødenhe­der og tilbud om rådgivning til mennesker i syv lokalområd­er.

Ud over mad og faellesska­b har deltagerne mulighed for at få rådgivning om økonomi og gaeld, retshjaelp, hjaelp til behandling for ludomani, alkohol- og stofmisbru­g og mange andre ting.

Bag initiative­t står Café Parasollen i Viby, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde. Organisati­onen kører i forvejen Social Drive Out i 100 lokal- og yderområde­r i Danmark, herunder i Gellerup i Aarhus.

Den sociale indsats foregår i samarbejde med Boligforen­ingen Århus Omegn og boligforen­ingen Alboa samt frivillige fra menighedsr­åd, som alle ser et stort behov for at skabe faellesska­ber og yde støtte til ensomme og sårbare mennesker.

I en pressemedd­elelse siger koordinato­r og projektled­er Henriette Gylling Jensen fra Social Drive Out i Café Parasollen i Viby: »Vi kommer 1,5-2 timer hvert sted. Vi har udelukkend­e et ønske om at skabe et hyggeligt faellesska­b – vi pådutter ikke folk noget. Men hvis nogen ønsker hjaelp eller rådgivning, så støtter vi dem meget gerne på stedet eller ved at henvise til gratis, profession­el hjaelp i bl.a. KFUM’s Sociale Arbejde.«

Med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisati­oner med 173 institutio­ner og sociale tilbud.

 ?? ?? Bag initiative­t står Café Parasollen i Viby, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde. Foto: Café Parasollen
Bag initiative­t står Café Parasollen i Viby, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde. Foto: Café Parasollen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark