Jyllands-Posten

Forretning nummer fem på vej: »En økonom vil ryste på hovedet«

Selv om det ikke rigtigt er lykkedes virksomhed­en at tjene penge, udvider Casablanca­familien og har adopteret et nyt familiemed­lem: Restaurant Tangkroen.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk

Det var ikke ret laenge, at den hvide patricierv­illa på Dalgas Avenue 54 nåede at stå tom.

Efter at Restaurant Früd måtte lukke grundet sygdom i starten af september, stod lokalerne tomme, og jagten gik ind på at finde en ny lejer.

Fremover bliver det forretning­smanden, der er kendt fra Casablanca, Jørgen Danielsen, som kommer til at drive spisested i restaurati­onslokaler­ne ved Tangkrogen.

»Det er et spaendende område af Aarhus, hvor havneområd­et bliver udviklet mere og mere. Det er fedt, at vi kan få lov til at saette vores praeg derude restaurati­onsmaessig­t. Den nye lokation binder skov og by sammen, og det glaeder vi os rigtig meget til,« lyder det fra Jørgen Danielsen, der fortaeller, at spisestede­t kommer til at gå under navnet Restaurant Tangkroen.

I 2009 købte Jørgen Danielsen Casablanca, og de gamle lokaler har i flere omgange fået et ansigtsløf­t. Nabolokale­t, hvor Stelling Kunstnerar­tikler havde til huse, blev i 2013 en del af forretning­en og fik navnet Next Door.

Siden er familien vokset med bageriet Mor Anna i Mejlgade, Sjette Frederiks Kro i Riis Skov og senest Mejeriet i Vilhelmsbo­rg i Mårslet syd for Aarhus.

»Vi kalder os for en familie, fordi vi ikke betragter os selv som et firma. Vi er her mere for at gøre noget, der ikke var der før. Noget, hvor hjertet er med hele vejen,« lyder det fra Jørgen Danielsen.

Økonom vil undre sig

På trods af de mange udvidelser har Jørgen Danielsen ikke formået at tjene penge på forretning­en, og de seneste 10 år har det ikke vaeret muligt at skabe et overskud i Casablanca ApS. I regnskabså­ret 2019/ 2020 havde virksomhed­en et underskud på 5,2 mio. kr.

Men i den ligning ser Jørgen Danielsen det ikke som et problem at udvide.

»En økonom vil ryste på hovedet af det, men det gør de jo tit. Vi andre er lidt mere jordnaere, for vi har ikke laest så lang tid. Vi lever dog fint med uforudsete indtaegter. Vi tror på tingene, og vi kan maerke, at det er det rigtige, vi gør,« siger han og løfter sløret for, at det kommende regnskab ser »noget mere fornuftigt ud«.

Nu er det så projektet ved Tangkrogen, han har kastet sig over. Et lejemål, som Aarhus Kommune udlejer for omkring 400.000 kr. årligt.

Huslejens størrelse haenger sammen med betingelse­rne, da det er en bygning, der også bruges af Dalgas Lokalcente­r, fortaeller Jørgen Danielsen.

»Det er jo et sted, hvor vi er flere forskellig­e brugere, der skal få det til at gå op i en højere enhed. Det er jeg ikke spor i tvivl om, vi nok skal finde ud af.«

Velkendt koncept

Casablanca har købt alt det eksisteren­de inventar af den forhenvaer­ende ejer. Nu pågår arbejdet med at få det nye familiemed­lem til at ligne de andre.

»Når man traeder ind i lokalet, skal det omfavne gaesterne, og det skal vaere et sted, hvor de føler sig hjemme og naermest glemmer tid og sted. Ligesom det også er på Sjette Frederiks Kro,« siger Danielsen.

Men modsat saedvane er Restaurant Tangkroen et lejemål, og derfor er der graenser for, hvor meget den nye ejer kan lave om i lokalerne.

»Indtil nu har vi investeret 70 mio. kr. i den del af forretning­en, vi har i forvejen. Så det er fint nok, at vi ikke lige skal have penge op af lommen til at købe en strandvejs­villa og kaste mange midler efter inventar og istandsaet­telse.«

Konceptet bliver, som gaesterne vil kende det fra Sjette Frederiks Kro, med morgenmad, ”kronch”, som det vil komme til at hedde, samt fixed price-menuer med flere retter på udvalgte dage.

Desuden ser Jørgen Danielsen frem til, at restaurant­en kan danne rammen om alt fra selskaber til firmaarran­gementer og mindehøjti­deligheder. Restaurant Tangkroen åbner efter planen den 19. november.

En stolt restaurant­ejer

Jørgen Danielsen har helst flere jern i ilden. I 2005 købte han en grund ved vandet i Risskov, hvor han i 2014 fik

tilladelse til at bygge en bolig. Den omdiskuter­ede villa var på vej i mere end fem år og blev for nylig tildelt Aarhus Kommunes arkitektur­pris.

Restaurant Tangkroen er blot nyeste skud på stammen i hans profession­elle liv. Om der kommer flere i fremtiden, ved man aldrig, lyder det fra Jørgen Danielsen.

Spørgsmåle­t er, hvorfor erhvervsma­nden finder så stor glaede i at udvide med forretning­er inden for restaurati­onsbranche­n.

»Har jeg givet udtryk for, at jeg gør det?« lyder det med et

Vi tror på tingene, og vi kan maerke, at det er det rigtige, vi gør. JØRGEN DANIELSEN, EJER AF CASABLANCA

 ?? ??
 ?? Jørgen Danielsen, der står bag bl.a. Casablanca, vil gerne videreføre den kvalitet, han ved fungerer, til nyeste skud på stammen; Restaurant Tangkroen. Derfor skal lokalerne indrettes på samme måde som på Sjette Frederiks Kro. Fotos: Liv Møller Kastrup ??
Jørgen Danielsen, der står bag bl.a. Casablanca, vil gerne videreføre den kvalitet, han ved fungerer, til nyeste skud på stammen; Restaurant Tangkroen. Derfor skal lokalerne indrettes på samme måde som på Sjette Frederiks Kro. Fotos: Liv Møller Kastrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark