Jyllands-Posten

Endnu et massivt byggeproje­kt er på vej

Vil Aarhus Byråd tromle videre på samme måde efter kommunalva­lget og tilgodese udviklerne­s interesser på beboernes bekostning?

- BIRGER JENSEN pensionist/formand for Grundejerf­oreningen Haslevaeng­et

Et større byggeproje­kt er på vej i området afgraenset af Fuglesangs Allé, Viborgvej og Haslevangs­vej. På grundene, hvor der i dag ligger Frydenlund Centret og to villaer, vil ejendomsfi­rmaerne NREP og Ejsingholm opføre tilsammen op mod 600 ungdomsbol­iger.

For at dette skal kunne realiseres, er der nu ved at blive udarbejdet et lokalplans­forslag, der vil muliggøre et massivt karrébygge­ri på Frydenlund Center-grunden med knap 500 ungdomsbol­iger, dagligvare­forretning­er m.m. i op til seks etager ud mod Viborgvej. Desuden vil lokalplans­forslaget indeholde tilladelse til nedrivning af to villaer registrere­t som bevaringsv­aerdige på henholdsvi­s Viborgvej (nr. 100) og Haslevangs­vej (nr. 2) og opførelsen af to byggerier med op til fire-fem etager og knap 100 ungdomsbol­iger tilsammen. Der er ikke krav om familiebol­iger i nogen af de tre byggerier.

Byggeriern­es højde vil have stor negativ indvirknin­g på lysforhold for de omkringlig­gende boliger og medføre indsigtspr­oblemer. Desuden er der kun projektere­t med omkring 70 (betalings-?)p-pladser til de omkring 600 lejlighede­r pga. naerhed til letbanen. Resultatet vil givetvis blive et enormt parkerings­problem på de omkringlig­gende veje.

På trods af stor modstand mod projektet, som det så ud ved den forudgåend­e høring i 2019 (kun ganske få af de godt 50 høringssva­r var positivt indstillet over for projektet), er projektet, som Teknik og Miljø nu nikker ja til, og som ligger til grund for udarbejdel­sen af lokalplans­forslaget, i hovedtraek magen til det oprindelig­e. Så foreløbig er borgernes indsigelse­r endnu en gang ikke blevet hørt.

I udkastet til lokalplans­forslaget står der flg. formulerin­g i afsnittet ”Planens baggrund og mål”: »Projektet skal i saerlig grad bidrage til at forny og definere straekning­en langs Viborgvej og omdanne straekning­en til en bymaessigt velintegre­ret og mere levende del af vejstraekn­ingen mellem Hasle Ringvej og Vestre Ringgade.«

Perspektiv­et synes klart: I ”fortaetnin­gens hellige navn” skal villaerne langs Viborgvej lade livet til fordel for etagebygge­rier. Det vil have store konsekvens­er for det bagvedligg­ende villakvart­er, både hvad angår lys/udsigt og ikke mindst trafikalt, da etagebygge­rier ud mod Viborgvej ikke må have udkørsel mod Viborgvej pga. fremtidig letbane, så al trafik i forbindels­e med disse byggerier skal foregå ad de små villaveje via Herredsvej/Østrevej eller Højkolvej/Østrevej.

Vil Aarhus Byråd tromle videre på samme måde efter kommunalva­lget og tilgodese udviklerne­s interesser på beboernes bekostning?

Perspektiv­et synes klart: I ”fortaetnin­gens hellige navn” skal villaerne langs Viborgvej lade livet til fordel for etagebygge­rier.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark