Jyllands-Posten

Hjemmebane­fordelen sikrer de danske kvinder en staerk VM-start

Line Kjaersfeld­t spiller til dagligt i Højbjerg Badminton Klub. Hun er derfor helt på hjemmebane, når verdensmes­terskabern­e for hold afvikles i Aarhus.

- NIKOLAJ BJØRN MARCUSSEN nikolaj.b.marcussen@jp.dk

De danske badmintons­pillere er vant til at skulle rejse langt for at spille internatio­nale turneringe­r. Sådan skulle det ikke vaere i år.

Thomas og Uber Cup er VM for hold hos henholdsvi­s herrerne og damerne, og i år afholdes det i Ceres Park Arena i Aarhus. Det er første gang nogensinde, at turneringe­rne afholdes i Europa.

Line Kjaersfeld­t følte sig derfor helt hjemme, da hun skulle i aktion for de danske damer.

»Det er kaempestor­t, at der er et VM for herrer- og damehold i Danmark. Specielt fordi jeg er fra Aarhus, så det endda er min rigtige hjemmebane. Jeg håber, at der kommer en masse tilskuere, som støtter os. Og at vi kan få lov til at vise på hjemmebane, hvad vi kan her i Danmark,« siger Line Kjaersfeld­t.

Spiller ikke kun for sig selv

Dette mesterskab er Line Kjaersfeld­ts femte VM for hold. Som udpraeget singlespil­ler får hun ikke altid mulighed for at spille sammen med andre. Det skaber et ekstra pres for at praestere og ramme fjerbolden rigtigt på dagen.

»Normalt spiller man for sig selv, men her tager man til et mesterskab og spiller sammen med fire andre piger og for Danmark. Der er selvfølgel­ig mere pres på, i forhold til at hvis du taber, så taber du også for dit hold. Men man kan også vende det til noget positivt, fordi man kan maerke, at der sidder nogle og hepper helt vildt, når man er på banen. Det gør også, at man nogle gange kan finde noget ekstra frem.«

Line Kjaersfeld­t – Zhang: 1-2 Mia Blichfeldt – Talia Ng: 2-0 Line Christophe­rsen – Chan: 2-0

Fruergaard/Thygesen – Honderich/Tsai: 2-0

Bøje/Poulsen – Choi/Lai: 2-0

De danske kvinder er havnet i en svaer gruppe med Malaysia og Canada samt favoritter­ne fra Kina. Inden weekendens kampe var målet derfor i første omgang at gå videre fra gruppen.

»Jeg ser muligheder og chancer, og det er en fed udfordring. Vi har et rigtigt godt hold, et bredt og ungt hold, hvor vi har det godt sammen, og det har meget at sige til holdmester­skaber. Man kan komme ind og overpraest­ere og levere overraskel­ser, og det håber jeg da, at vi kan.«

Klar til kvartfinal­en

Med gode resultater i de to første kampe mod Malaysia og Canada, der begge blev overvundet 4-1, er de danske kvinder allerede sikret en plads videre i turneringe­n.

»Jeg er virkelig stolt af den måde, vi alle har praesteret både på og uden for banen. Det var vores mål at komme i kvartfinal­en, og det er vi nu, men vi er ikke tilfredse. Vi vil også gerne vise, at vi er bedre end det.«

Tirsdag venter Kina, der er blandt favoritter­ne til at vinde mesterskab­et.

»Vi går ind til en kamp, hvor vi kan spille frit. Det er et helt andet niveau, de spillere har, i forhold til de kampe, vi har spillet nu. Det er godt for os at komme op i det tempo, så vi kan forberede os til de naeste kampe,« siger Line Kjaersfeld­t.

Selv har Line Kjaersfeld­t, der ligger nummer 35 i verden, startet turneringe­n med en sejr over malaysiske Letshanaa og et nederlag til sin modstander fra Canada.

»Jeg synes, at jeg i første kamp går ind og leverer en rigtig flot praestatio­n. Og i går føler jeg, at jeg kunne spille bedre. Vi havde vaeret meget oppe at køre over kampen mod Malaysia, og vi førte 4-0 mod Canada, inden jeg skulle spille den sidste kamp. Men jeg er lidt aergerlig over, at jeg ikke formår at håndtere tingene en smule bedre.«

Tilbage i coronabobl­e

Danmark – Canada (4-1):

Jeg er virkelig stolt af den måde, vi alle har praesteret både på og uden for banen. Det var vores mål at komme i kvartfinal­en, og det er vi nu, men vi er ikke tilfredse. LINE KJAERSFELD­T, BADMINTONS­PILLER

Til turneringe­n i Ceres Park Arena er der genindført en del restriktio­ner for at undgå smittespre­dning blandt de internatio­nale spillere. De danske badmintons­pillere er derfor vendt tilbage til livet før genåbninge­n med masker og coronabobl­er.

»Det er meget specielt, saerligt fordi der i resten af Danmark ikke er nogen restriktio­ner. Folk kigger lidt underligt på os, når vi står og venter på bussen med mundbind på. Men vi lever jo alligevel lidt i vores egen boble, når vi er til en holdturner­ingen. Så det er ikke, fordi vi taenker så meget over det,« siger Line Kjaersfeld­t.

 ?? ?? Line Kjaersfeld­t spiller sit femte Uber Cup i sin hjemby, Aarhus. Damesingle­n vandt sin første kamp og tabte sin anden. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Line Kjaersfeld­t spiller sit femte Uber Cup i sin hjemby, Aarhus. Damesingle­n vandt sin første kamp og tabte sin anden. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark