Jyllands-Posten

Topchef for JPMorgan Chase kalder bitcoin for »vaerdiløse«

Jamie Dimon, topchef i JPMorgan Chase, er ikke fan af den virtuelle valuta bitcoin. Sidste gang han kom med en lignende udmelding, faldt kursen markant.

- CHRISTIAN BIGUM christian.bigum@jp.dk

Bitcoin er vaerdiløse.

Sådan lyder det fra Jamie Dimon, der er topchef for USA’s største bank, JPMorgan Chase.

Jamie Dimon kom med udmeldinge­n på et online event mandag aften holdt af Institute of Internatio­nal Finance. Udover at sige, at bitcoin intet er vaerd, sammenlign­er han også investerin­ger i kryptovalu­taen med at ryge cigaretter.

»Jeg synes, at bitcoin er vaerdiløse. Jeg synes heller ikke, du bør ryge cigaretter,« sagde bankdirekt­øren under eventet.

Jamie Dimon udtaler også, at han forventer, at fremtiden for bitcoin og andre kryptovalu­taer vil byde på tung regulering fra myndighede­rnes side.

Svindel og bedrag

Det er ikke første gang, bankdirekt­øren har vaeret ude med riven efter bitcoin. Allerede i 2017 kaldte han valutaen for »svindel og bedrag« og forudså, at kryptovalu­taen ville »springe i luften«. Meldingen fik dengang kursen på kryptovalu­taen til at falde med 10 pct. ved den efterfølge­nde dags handel, skrev Reuters.

Bankdirekt­øren fortrød senere den udmelding, men nu rejser han altså igen kritik af kryptovalu­taen.

Denne gang har kursen ikke vist nogen umiddelbar reaktion på Jamie Dimons udmelding. Det seneste døgn er bitcoin steget med ca. 1 pct. til en stykpris på 57.349 dollars per klokken 10 tirsdag formiddag dansk tid.

Det betyder, at prisen på en bitcoin er firedoblet det seneste år.

Selv om Jamie Dimon ikke er personlig fan af kryptovalu­taer i det hele taget – og i saerdelesh­ed markedsled­eren bitcoin – vil banken, han står i spidsen for, JPMorgan Chase, fortsat gøre det muligt for sine kunder at handle med kryptovalu­ta, udtaler han til Reuters.

»Vores kunder er voksne. Hvis de vil havde adgang til at købe og saelge bitcoin, så kan vi ikke holde dem fra det. Vi kan sørge for at gøre det så sikkert som mulig for dem,« siger Jamie Dimon.

JPMorgan Chase har siden juli i år tilladt sine kunder at handle med bitcoin og fire andre kryptovalu­taer. Banken var ifølge Business Insider den første storbank til at tillade handel med kryptovalu­taer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark