Jyllands-Posten

Hjulmand er allerede i gang med VM-planen

Fodboldlan­dstraenere­n aergrer sig over en usaedvanli­g optakt til VM i Qatar, men det rokker ikke ved hans mål.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Øldunsten var blevet vasket ud af håret på Kasper Hjulmand. Øjnene kaempede med at skjule traetheden, mens de missede mod efterårsso­len onsdag middag.

Omkring 12 timer tidligere havde landstraen­eren for de danske fodboldher­rer brølet af glaede op mod aftenhimle­n over Parken, inden hans spillere overdaenge­de ham med sprøjtende øl. Pladsen ved VM 2022 var blevet sikret med 1-0 over Østrig efter en kvalifikat­ion med otte sejre af otte mulige og en målscore på 27-0.

»Vi er bare superglade, lettede og taknemmeli­ge. Og lige om lidt – her i eftermidda­g faktisk – begynder vi at forberede os,« sagde han med et smil.

Inden da skulle landstraen­eren dog besvare spørgsmål

»Og hvis vi ikke havde skabt de resultater i Nations League sidste år, hvor vi fik mast os ind i det øverste seedningsl­ag til VM-kvalifikat­ionen, skulle vi have kaempet os forbi et af de store hold i puljen. Alle mulige små ting lagt oven i hinanden gør, at vi står her nu. Men vi skal virkelig også taenke fremad og lave investerin­ger, så vi også har et godt landshold om 10 år. Når jeg ser på talentudvi­klingen rundt i Europa, skal vi blive ved med at trykke på og passe på med ikke at tage det her for givet,« sagde han.

Og hvad så med VM – kan det ende med endnu et ølbad til landstraen­eren fra de spillere, der har skrevet historie med deres land?

»Vi drømmer om at stå med pokalen. Hver dag forsøger vi at se det billede for os – og det forpligter. Man kan ikke drømme stort uden at saette de nødvendige standarder for at nå derhen,« siger Kasper Hjulmand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark