Jyllands-Posten

Cykelfan skal i retten for Tour-hilsen

Den tilskuer, der var årsag til et massestyrt på første etape af Tour de France, kommer torsdag for retten.

-

En Tour de France-tilskuer risikerer bøde og i vaerste fald en faengselss­traf for at have forårsaget et massestyrt på første etape af det franske etapeløb i juni.

Den 31-årige kvinde skal torsdag for retten i Brest, hvor hun blandt andet er sigtet for at bringe andre i fare og forårsage skader.

Ifølge den franske sportsavis L’Equipe risikerer hun en bøde på op til 15.000 euro og et år i faengsel.

Tilskueren havde på løbets første etape taget opstilling i vejsiden med et stort skilt i haenderne, hvor der var skrevet en hilsen til hendes bedstefora­eldre.

Hun havde front mod tvkameraet og derfor ryggen til det forbikøren­de felt og opdagede ikke, at skiltet stak ud på vejen. Det ramte rytteren Tony Martins styr, hvilket betød, at ikke bare Martin, men en lang raekke ryttere måtte i asfalten.

Tre ryttere udgik på etapen, yderligere én opgav at stille til start dagen efter, og endnu flere var efterfølge­nde haemmet af sår og skader i det tre uger lange løb.

Kvinden stak af fra åstedet umiddelbar­t efter massestyrt­et, men mødte nogle dage senere op hos politiet i Landerneau i Bretagne.

Tour de France-arrangør ASO varslede kort efter episoden, at man var klar til at sagsøge kvinden, men valgte nogle dage senere at droppe søgsmålet.

Rytternes fagforenin­g, CPA, har til gengaeld fastholdt sit krav om en symbolsk erstatning på 1 euro.

CPA-praesident Gianni Bugno forklarer i en pressemedd­elelse, at man dermed forsøger at gøre opmaerksom på, at der er behov for mere respekt for rytterne.

»Vi er sikre på, at tilskueren ikke havde intentione­r om at gøre skade på nogen, men ved sin skødesløsh­ed bragte hun flere af vores medlemmers helbred og saeson i fare. Den ene euros kompensati­on, vi har bedt om, betaler ikke for følgerne, men den har symbolsk vaerdi,« siger Bugno.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark