Jyllands-Posten

Grønne aktier sikrede markant stigning i C25

-

Det danske eliteindek­s bød onsdag på grønne tal over hele linjen, hvor 22 af 25 aktier endte i plus.

C25 lukkede 2,5 pct. over tirsdagens niveau i 1.888,701.

Selv om det også bød på stigninger i Europa, skyldtes de ekstra store stigninger i Danmark de grønne aktiers store bidrag, samtidig med at banksektor­en fylder mindre herhjemme, end den gør flere steder i Europa, vurderer Mads Zink, der er chefhandle­r hos Danske Bank.

I toppen sluttede Rockwool med en stigning på 6,3 pct., mens Netcompany og Ambu fulgte trop med stigninger på henholdsvi­s 6 og 5 pct.

I bunden endte Maersk og GN begge i minus 0,2 pct.

Efter den seneste måneds fald i aktien i Rockwool har finanshuse­t ABG Sundal Collier haevet anbefaling­en til ”køb” fra tidligere ”hold”.

Kursmålet er dog blevet trimmet til 2.950 kr. fra før 3.200 kr. af analytiker Laurits Louis Kjaergaard.

Rockwool-aktien lukkede onsdag 6,3 pct. højere i 2.777 kr. I løbet af den seneste måned er den imidlertid faldet fra lige under 3.400 kr.

Positive vinde

De grønne aktier var onsdag flyvende på de europaeisk­e børser, efter at finanshuse­t Citigroup har vurderet, at den seneste rapport fra Det Internatio­nale Energiagen­tur (IEA) demonstrer­er »massive muligheder« for alternativ­e energiform­er under mere ambitiøse planer for CO2redukti­on.

Rapporten fra Det Internatio­nale Energiagen­tur understøtt­er ifølge Citi den opfattelse, at prognosern­e for vindinstal­lation i den sidste del af dette årti kan vise sig at vaere vaesentlig­t for lave. Citigroup ser fortsat flere katalysato­rer for vindmøllea­ktierne gående ind i den afsluttend­e del af året, hvor Vestas og tyske Nordex står øverst på købslisten. Inden for forsynings­selskaber venter Citigroup, at vedvarende energifoku­serede EDPR og danske Ørsted vil outperform­e.

Rapporten fra Det Internatio­nale Energiagen­tur understøtt­er ifølge Citi den opfattelse, at prognosern­e for vindinstal­lation i den sidste del af dette årti kan vise sig at vaere vaesentlig­t for lave. Vestas og Ørsted steg henholdsvi­s 4,8 pct. til kr. 247,10 og 3,4 pct. til 884,20 kr.

Konkurrenc­e til GN og Demant

Den amerikansk­e techgigant Apple overvejer at gøre brug af Airpods som sundhedslø­sning. Det skriver Wall Street Journal, der henviser til personer med kendskab til Apples planer. Nyheden fik høreappara­tselskaber­ne GN og Demant til at falde tilbage i C25-indekset.

GN dykkede 0,2 pct. til 414,30 kr., mens Demant holdte sig oppe med et plus på 2,3 pct. i 301,70 kr.

Novo Nordisks vaegttabsm­iddel Wegovy kan opnå dobbelt blockbuste­rstatus allerede naeste år. Sådan lyder det i en analyse fra Danske Bank, skriver PLX.AI.

Salget af Wegovy er skudt i vejret i USA efter lanceringe­n af det nye middel, og selskabet har vaeret udfordret i forhold til at følge med efterspørg­slen. Det kan der dog snart blive rettet op på, idet Novo Nordisk tirsdag informered­e om, at selskabet har øget sin produktion af Wegovy, og at udbuddet kan vaere stabilt i begyndelse­n af naeste år. Salget af Wegovy ventes ifølge Danske Bank at stige 11,9 pct. naeste år, skriver PLX.AI. Novo Nordisks aktie steg onsdag 2,6 pct. til 644 kr.

MT Højgaard opjusterer

MT Højgaard løfter selskabets forventnin­ger til 2021 og kommer samtidig med en prognose for 2022. Det fremgår af en børsmeddel­else onsdag. Omsaetning­en ventes nu at blive i niveauet 7,1 mia. kr. i 2021 mod en tidligere forventnin­g om en omsaetning taet på 6,8 mia. kr. Det svarer ifølge selskabet til en vaekst på 19 pct. i forhold til 2020. MT Højgaard steg 13,9 pct. til 188,50 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark