Jyllands-Posten

Le Klint tjener flere penge end nogensinde

-

Den danske lampedesig­ner Le Klint har haft et usaedvanli­gt godt år – faktisk det bedste år nogensinde. Det fremgår af Le Klints årsregnska­b for det skaeve regnskabså­r 2020/2021.

Her kan designvirk­somheden bryste sig af et resultat efter skat, der er steget mere end 600 pct. og nu lyder på 10,5 mio. kr. mod 1,4 mio. kr. året før. Et resultat, der imidlertid også overrasker Le Klints ledelse, der beskriver overskudde­t som »langt over forventnin­gerne«.

»Resultatet betragtes som saerdeles tilfredsst­illende,« skriver ledelsen i regnskabet og henviser til en raekke forhold, herunder coronakris­en, som burde have trukket i den anden retning. Virksomhed­en tjener penge på produktion og salg af lamper, hvor isaer den plisserede model er blevet et kendetegn.

I regnskabet noteres det også, at coronapand­emien medførte nedlukning­er, restriktio­ner og forsynings­vanskeligh­eder, men at man alligevel har formået at øge salget på hjemmemark­edet og eksporten til udlandet.

»Selskabet står nu godt rustet til fremtiden,« lyder det fra ledelsen, der dog forventer, at resultatet for det kommende år falder til 2-4 mio. kr. efter skat.

Le Klint, der var en familiedre­vet virksomhed­en indtil 1990, blev i 1943 stiftet af brødrene Tage og Kaare Klint, efter deres far, P.V. Jensen-Klint, havde udviklet den første plisserede lampeskaer­m.

 ?? ?? Den plisserede lampeskaer­m kendetegne­r Le Klint. Arkivfoto
Den plisserede lampeskaer­m kendetegne­r Le Klint. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark