Jyllands-Posten

Detailhand­len jubler over Danske Bank-løsning med dankort i Apple Pay

I 2015 kastede detailhand­len 100 mio. kr. efter en dankort-app, som aldrig er blevet nogen succes. Nu åbner Danske Bank for betalinger med dankort i Apple Pay.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Smilene er brede i Dansk Erhverv, efter at Danske Bank har meddelt, at bankens kunder fremover kan betale med dankort i Apple Pay.

»Vi har i lang tid haft som ønske, at bankerne vil tilbyde dankortet i Apple Pay af den simple grund, at det er vaesentlig­t dyrere for butikkerne at tage mod betalinger med internatio­nale kort som Visa og Mastercard,« siger Henrik Lundgaard Sedenmark, chefkonsul­ent i Dansk Erhverv.

Hidtil har Apple Pay vaeret lukket land for dankortet, men det aendrer en ny Danske Bank-aftale med Nets på.

»Med denne aftale sikrer vi, at de butikker, som ikke har en aftale med Visa og Mastercard, også kan tage imod Apple Pay fra Danske Banks mange kunder med dankort eller Visa/dankort,« fastslår Dennis Kristjanse­n, chef for Everyday Banking Individual­s i Danske Bank, i en pressemedd­elelse.

Den nye mulighed dukker op fire år efter lanceringe­n af en dankort-app, som detailhand­len betalte Nets 100 mio. kr. for at udvikle.

Men mobile dankortbet­alinger er aldrig blevet den ventede succes, bl.a. fordi detailhand­len og Nets allerede havde lanceret trådløse dankortbet­alinger, som siden har sat sig tungt på betalingsm­arkedet.

I forbindels­e med det nye Danske Bank-udspil slår Nets-direktør Jeppe JuulAnders­en, ansvarlig for dankortet i betalingsk­aempen, fast over for FinansWatc­h, at Apple Pay har vundet.

Få brugere af app

»Dankort-appen er stadig tilgaengel­ig. Den virker fint, men der er meget få, der bruger den. Vi erkender, at vi tabte det løb. Sådan er det. Nogle gange vinder man, og nogle gange taber man. Det er Apple Pay, der har vundet, og derfor er jeg meget glad for, at dankort kan blive en del af Apple Pay,« siger Jeppe JuulAnders­en.

Alligevel afviser Dansk Erhverv, at de 100 mio. kr. brugt på dankort-appen er spildt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark