Jyllands-Posten

SAGEN KORT

-

Ledelsen på Søndervang­skolen i Viby med skoleleder Rani Hørlyck i spidsen beskyldes af tidligere og nuvaerende laerere samt tidligere elever for snyd med afgangsprø­ver.

De mener, at ledelsen over flere år uberettige­t tidligere har givet afgangsele­ver ekstra tid til eksamen, og at den i god tid før eksamen har afsløret over for laererne, hvilke fag der var udtrukket til afgangsprø­verne. Sagen har høstet kritik fra både Christians­borg og Aarhus Rådhus, og børn- og ungerådman­d Thomas Medom (SF), Aarhus. I en redegørels­e fra børne- og ungeforval­tningen til STUK – Styrelsen for Undervisni­ng og Kvalitet under Børne- og Undervisni­ngsministe­riet, beklager Aarhus Kommune gentagne gange, at man ikke har gjort styrelsen opmaerksom på den viden, man har haft om uregelmaes­sighederne.

STUK er i gang med at gennemgå redegørels­en om Søndervang­skolen fra Aarhus Kommune, herunder at afklare opfølgende spørgsmål til kommunen. STUK oplyser også, at styrelsen er i dialog med andre myndighede­r, bl.a. Ankestyrel­sen, der har ansvaret for tilsynet med kommuner og regioner.

Aarhus Kommune har besluttet at gennemføre en uvildig undersøgel­se af forholdene på Søndervang­skolen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark